Jutros temperature ispod 10°C, u Vršcu jedva 8°C

Promena vremena, odnosno hladni front koji je prešao preko naših krajeva drugog dana vikenda usledio je hladnija jutra od ponedeljka. Ovo je svakako očekivano najhladnije jutro, međutim vrlo sveže jutro očekuje se još sutra.

Jutrošnji pogled na minimalne temperature potpuno je neočekivan za “srce” leta, sredinu jula. U danima kada su normalne jutarnje temperature uglavnom između 15 i 17°C, katkad i uz pojavu tropskih noći (sa minimalnim temperaturama iznad 20°C) doživeli smo i to da jutarnje temperature u većini mesta budu ispod 10°C.

Minimalne temperature - 14. jul 2020. godine

LokacijaTmin 2m (°C)Tmin 5cm (°C)
Palić11.57
Sombor9.24
Kikinda9.39
Novi Sad8.85
Zrenjanin8.67
Sremska Mitrovica8.36
Banatski Karlovac9.87
Vršac7.64

Kao što možemo videti, najhladnije je jutros bilo u Vršcu, svega 7.6°C uz temperaturu na 5cm od svega 4 stepena. Temperatura od svega 4°C je izmerena i u Somboru, mada je na standardnih 2m visine bilo hladnije u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Naša AMS u Zrenjaninu (centar) jutros je zabeležila minimalnih 10.4°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *