Jutros temperature ispod 10°C, u Vršcu jedva 8°C

Promena vremena, odnosno hladni front koji je prešao preko naših krajeva drugog dana vikenda usledio je hladnija jutra od ponedeljka. Ovo je svakako očekivano najhladnije jutro, međutim vrlo sveže jutro očekuje se još sutra.

Jutrošnji pogled na minimalne temperature potpuno je neočekivan za “srce” leta, sredinu jula. U danima kada su normalne jutarnje temperature uglavnom između 15 i 17°C, katkad i uz pojavu tropskih noći (sa minimalnim temperaturama iznad 20°C) doživeli smo i to da jutarnje temperature u većini mesta budu ispod 10°C.

Minimalne temperature - 14. jul 2020. godine

LokacijaTmin 2m (°C)Tmin 5cm (°C)
Palić11.57
Sombor9.24
Kikinda9.39
Novi Sad8.85
Zrenjanin8.67
Sremska Mitrovica8.36
Banatski Karlovac9.87
Vršac7.64

Kao što možemo videti, najhladnije je jutros bilo u Vršcu, svega 7.6°C uz temperaturu na 5cm od svega 4 stepena. Temperatura od svega 4°C je izmerena i u Somboru, mada je na standardnih 2m visine bilo hladnije u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Naša AMS u Zrenjaninu (centar) jutros je zabeležila minimalnih 10.4°C.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *