Jutros slab mraz u većem delu Vojvodine, moguć je i sutra

Slab mraz jutros je (u skladu sa našim najavama) zabeležen u većem delu Vojvodine, i to od -2.1°C u Kikindi do okrugle 0°C u Somboru i Banatskom Karlovcu – baš kao što smo i prognozirali. Kada uključimo i ostatak Srbije, najhladnije je bilo na planinama.

Minimalne temperatre 12.3.2023. (Izvor: Ogimet.com)

U prizemnom sloju (5cm) temperatura se najniže spustila u Sremskoj Mitrovici gde je izmereno -5°C, dok je u većem delu Vojvodine mereno minimalnih -3°C pri tlu. Slab jutarnji mraz očekuje se mestimično i tokom naredne noći i jutra, uz jutarnje minimume između -2 i 1°C. Najveću verovatnoću za jutarnji minus imaće srednji i južni Banat, te šire područje Srema.

Voćarima se savetuje primena agrotehničkih mera zaštite kao što su orošavanje, grejanje i vetrogeneratorima – što će biti sasvim dovoljno obzirom na slab intenzitet. Poljoprivredne kulture poput jagode mogu se zaštititi agrotekstilom.

Uskoro (do 10h) ćemo ažurirati trodnevnu prognozu, koja donosi više detalja za očekivan razvoj vremena tokom ponedeljka, utorka, i srede.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *