Jutros slab mraz širom Vojvodine, živa u termometru spuštala se do -2°C

Na području Vojvodine jutros je zabeležena pojava slabog jutarnjeg mraza, dok je pri tlu (5cm) zabeležena i pojava umerenog jutarnjeg mraza. Živa u termometru kretala se jutros između -2 i 1°C. Najtoplije, sa temperaturom iznad nule, bilo je u Vršcu i Banatskom Karlovcu, a najhladnije u Zrenjaninu i Novom Sadu, prema zvaničnim podacima RHMZ.

Minimalne temperature u petak 16. aprila (Izvor: Ogimet)

Danas se do kraja dana očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. U poslepodnevnim časovima će biti više oblaka, ali se padavine ne očekuju. Maksimalne temperature kretaće se između 10 i 12°C, a duvaće uglavnom umeren severozapadni vetar.

Ređa pojava slabog jutarnjeg mraza očekuje se još sutra.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *