Jutros prvi prizemni mraz u Vojvodini, Vršac u minusu i na 2m

Jutros je, sasvim očekivano, u većem delu Vojvodine zabeležen prvi prizemni mraz ove kalendarske i klimatološke (meteorološke) jeseni. Jutrošnja temperatura na 5cm iznad tla, kretala se od -5°C u Vršcu do 1°C na meteorološkoj stanici u Novom Sadu. U Vršcu je čak i na 2m zabeležen prvi slab mraz, naime živa u termometru spustila se do -1.7 stepeni Celzijusa.

Ovo su jutros izmerene temeprature na 5cm iznad tla:

Palić -2°C
Sombor -1°C
Novi Sad 1°C
Zrenjanin -1°C
Kikinda 0°C
Banatski Karlovac -2°C
Vršac -5°C
Sremska Mitrovica 0°C

Na 2m visine (u meteorološkom zaklonu) izmerene su sledeće vrednosti:

Palić 2.5°C
Sombor 1.7°C
Novi Sad 1.8°C
Zrenjanin 1.2°C
Kikinda 2.1°C
Banatski Karlovac 1.5°C
Vršac -1.7°C
Sremska Mitrovica 1.0°C

Pojava slabog prizemnog mraza očekuje se i narednog jutra, u četvrtak, dok bi od petka sa postepenim porastom temperatura on trebao izostati.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *