Jutros i do 40cm snega, danas ledeni dan (FOTO)

Jutros u 7 časova na području Vojvodine izmereno je između 7 i 40cm snežnog pokrivača – zaista velika razlika, ali ne i neobična. U proseku, uglavnom je izmereno između 10 i 25cm snega, dok se malo veće odstupanje javlja na krajnjem severu Vojvodine (gde je snega najmanje) i na jugu Srema (gde je snega najviše). U prilogu su i brojne fotografije koje su nam poslali naši pratioci.

LokacijaVisina snega (cm)
Palić7
Sombor15
Kikinda10
Zrenjanin22
Novi Sad22
Sremska Mitrovica24
Ban. Karlovac15
Vršac13
Surčin40
Beograd32
Izvor: RHMZ

Surčin gde je jutros zabeleženo najviše snega jeste Beogradska opština, ali geografski pripada Vojvodini, tačnije Sremu.

Fotografije naših pratilaca

Danas ledeni dan

Prema poslednjim merenjima u 12 časova temperature se na području Vojvodine kreću između -3 i 0°C. Na severu pokrajine je došlo do delimičnog razvedravanja, pa je tamo ujedno najtoplije. Maksimalne dnevne temperature danas neće prelaziti 0°C, odnosno biće zabeležen ledeni dan, dok u nedelju ujutru treba očekivati umeren jutarnji mraz.

Satelitski snimak oblačnosti u 1145
Satelitski snimak oblačnosti u 11:45 (Izvor: sat24.com)

Narednih dana nešto toplije

Narednih dana biće nešto toplije, uz temperature često iznad nule, ali i dalje u granicama višegodišnjeg proseka, odnosno do 6°C. Snežni pokrivač će se počevši već od sutra postepeno topiti, ali ne naglo i intenzivno, kako se to u nekim trenucima činilo. U nedelju i ponedeljak je takođe uz pojavu temperaturne inverzije moguća pojava magle, i to možda pre svega sutra, obzirom da će u ponedeljak već biti pojačanog južnog i jugoistočnog vetra. U utorak do nas stiže nova količina hladnijeg vazduha, a tada su u manjoj meri moguće i nove snežne padavine. Svakako pratite našu trodnevnu prognozu.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 606

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *