Jutros i do 40cm snega, danas ledeni dan (FOTO)

Jutros u 7 časova na području Vojvodine izmereno je između 7 i 40cm snežnog pokrivača – zaista velika razlika, ali ne i neobična. U proseku, uglavnom je izmereno između 10 i 25cm snega, dok se malo veće odstupanje javlja na krajnjem severu Vojvodine (gde je snega najmanje) i na jugu Srema (gde je snega najviše). U prilogu su i brojne fotografije koje su nam poslali naši pratioci.

LokacijaVisina snega (cm)
Palić7
Sombor15
Kikinda10
Zrenjanin22
Novi Sad22
Sremska Mitrovica24
Ban. Karlovac15
Vršac13
Surčin40
Beograd32
Izvor: RHMZ

Surčin gde je jutros zabeleženo najviše snega jeste Beogradska opština, ali geografski pripada Vojvodini, tačnije Sremu.

Fotografije naših pratilaca

Danas ledeni dan

Prema poslednjim merenjima u 12 časova temperature se na području Vojvodine kreću između -3 i 0°C. Na severu pokrajine je došlo do delimičnog razvedravanja, pa je tamo ujedno najtoplije. Maksimalne dnevne temperature danas neće prelaziti 0°C, odnosno biće zabeležen ledeni dan, dok u nedelju ujutru treba očekivati umeren jutarnji mraz.

Satelitski snimak oblačnosti u 1145
Satelitski snimak oblačnosti u 11:45 (Izvor: sat24.com)

Narednih dana nešto toplije

Narednih dana biće nešto toplije, uz temperature često iznad nule, ali i dalje u granicama višegodišnjeg proseka, odnosno do 6°C. Snežni pokrivač će se počevši već od sutra postepeno topiti, ali ne naglo i intenzivno, kako se to u nekim trenucima činilo. U nedelju i ponedeljak je takođe uz pojavu temperaturne inverzije moguća pojava magle, i to možda pre svega sutra, obzirom da će u ponedeljak već biti pojačanog južnog i jugoistočnog vetra. U utorak do nas stiže nova količina hladnijeg vazduha, a tada su u manjoj meri moguće i nove snežne padavine. Svakako pratite našu trodnevnu prognozu.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!