Jutros do -4°C, još par dana zime, otopljenje krajem sledeće nedelje

Jutarnje temperature u Vojvodini danas su se kretale između -4 i -2°C, dok se prizemna temperatura na 5cm od tla spuštala i do -9°C koliko je zabeleženo u Somboru. Slab i umeren jutarnji mraz očekuje se i u naredna četiri dana, odnosno sve do srede 24. marta, kada počinje priliv toplijeg vazduha na naše područje. Malo susnežice i snega, i to samo na jugu pokrajine (Srem i južni Banat) može biti u ponedeljak, dok će tokom većeg dela naredne sedmice ipak biti suvo.

U nedelju će na području Vojvodine preovladavati umereno do pretežno oblačno vreme, povremeno sa sunčanim intervalima, naročito na severu gde će sunčani intervali biti i duži. Na krajnjem jugu pokrajine (Srem i južni Banat) može biti vrlo slabog snega i susnežice.

Jutarnje temperature kretaće se između -4 i -2°C, a maksimalne dnevne od 7 do 8°C. Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar.

U ponedeljak, prvog radnog dana naredne sedmice, preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme. Kao i prethodnog dana, u južnijim delovima Vojvodine može biti slabog snega i susnežice, dakle bez formiranja snežnog pokrivača.

Jutarnje temperature kretaće se između -2 i 0°C, a maksimalne dnevne od 3 do 6°C. Umeren do jak severni vetar će dodatno pojačati osećaj hladnoće – biće ovo pravi zimski dan u svakom smislu te reči.

Snežni pokrivač u ostatku Srbije formiraće se u naredna dva dana (WRF)

Otopljenje od srede

Od srede 24. marta počinje priliv toplije vazdušne mase na naše područje, a to će biti i poslednje mrazno jutro (u utorak i sredu očekuje se pojava slabog jutarnjeg mraza do -3°C). Tako će od četvrtka izostajati pojava jutarnjeg mraza, a dnevne temperature će prelaziti 10°C. Narednog vikenda, 27 i 28. marta očekuju nas maksimalne temperature između 16 i 19°C.

Anomalija T850 hPa do kraja marta (ECMWF)

Ostaje da vidimo da li je ovo poslednji trzaj zime, ili ipak ima mesta iznenađenjima i u prvoj polovini aprila?

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *