Jutros do -4°C, još par dana zime, otopljenje krajem sledeće nedelje

Jutarnje temperature u Vojvodini danas su se kretale između -4 i -2°C, dok se prizemna temperatura na 5cm od tla spuštala i do -9°C koliko je zabeleženo u Somboru. Slab i umeren jutarnji mraz očekuje se i u naredna četiri dana, odnosno sve do srede 24. marta, kada počinje priliv toplijeg vazduha na naše područje. Malo susnežice i snega, i to samo na jugu pokrajine (Srem i južni Banat) može biti u ponedeljak, dok će tokom većeg dela naredne sedmice ipak biti suvo.

U nedelju će na području Vojvodine preovladavati umereno do pretežno oblačno vreme, povremeno sa sunčanim intervalima, naročito na severu gde će sunčani intervali biti i duži. Na krajnjem jugu pokrajine (Srem i južni Banat) može biti vrlo slabog snega i susnežice.

Jutarnje temperature kretaće se između -4 i -2°C, a maksimalne dnevne od 7 do 8°C. Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar.

U ponedeljak, prvog radnog dana naredne sedmice, preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme. Kao i prethodnog dana, u južnijim delovima Vojvodine može biti slabog snega i susnežice, dakle bez formiranja snežnog pokrivača.

Jutarnje temperature kretaće se između -2 i 0°C, a maksimalne dnevne od 3 do 6°C. Umeren do jak severni vetar će dodatno pojačati osećaj hladnoće – biće ovo pravi zimski dan u svakom smislu te reči.

Snežni pokrivač u ostatku Srbije formiraće se u naredna dva dana (WRF)

Otopljenje od srede

Od srede 24. marta počinje priliv toplije vazdušne mase na naše područje, a to će biti i poslednje mrazno jutro (u utorak i sredu očekuje se pojava slabog jutarnjeg mraza do -3°C). Tako će od četvrtka izostajati pojava jutarnjeg mraza, a dnevne temperature će prelaziti 10°C. Narednog vikenda, 27 i 28. marta očekuju nas maksimalne temperature između 16 i 19°C.

Anomalija T850 hPa do kraja marta (ECMWF)

Ostaje da vidimo da li je ovo poslednji trzaj zime, ili ipak ima mesta iznenađenjima i u prvoj polovini aprila?
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.