Jutros do -3°C, sutra slab mraz samo ponegde uz porast dnevnih temperatura u nastavku sedmice

Jutros se živa u termometrima na području Vojvodine prema zvaničnim merenjima n GMS spustila do -3°C, a vrlo je moguće da je na manjem području negde izmereno i -4°C. Najhladnije je bilo u Sremskoj Mitrovici sa -3.3°C, dok je bez mraza prošao jedino Banatski Karlovac sa 0.0°C. U Novom Sadu je izmereno jutarnjih -2.5°C, u Somboru -2.2°C, Kikindi -1.8°C, a Zrenjaninu -1.6°C. Sutra će jutro biti već neznatno toplije, uz osetniji porast temperatura tokom dana. U nastavku sedmice maksimalne temperature između 16 i 20°C.

Jutrošnji mraz sigurno će umanjiti ovogodišnji rod dela voćarskih kultura, pre svega kajsije. Ipak, dobra vest je da minus nije dugo trajao, kao i da se već sutra očekuju nešto više minimalne temperature. Danas do kraja dana preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i maksimumima između 8 i 10°C. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar.

U utorak će preovladavati pretežno sunčano i toplije vreme. Jutarnje temperature kretaće se između -2 i 2°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 14 do 16°C. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar. Od srede već neće biti uslova za pojavu jutarnjeg mraza. U sredu ujutru očekuje se česta pojava sumaglice, ponegde i magle, dok će tokom dana biti pretežno sunčano vreme. Naoblačenje se očekuje uveče, ali ostaje suvo. Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 18 do 20°C.

Temperature u regionu u petak (GFS)

U četvrtak će biti pretežno do potpuno oblačno sa malo kiše i uz manji pad temperatura koje će se u najtoplijem delu dana kretati između 13 i 16°C. Mogući su i pljuskovi, a veća šansa za padavine je u noći ka četvrtku i u prvom delu dana. U petak bi ponovo bilo suvo sa dosta sunca, i uz dnevne maksimume oko i malo iznad 20°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *