Iskoristite četvrtak i petak, za vikend novo pogoršanje vremena

U četvrtak i petak očekuje nas dosta sunčanih intervala, a nakon hladnog jutra, dnevne temperature će biti nešto više u odnosu na utorak i sredu i sasvim prijatne za ovo doba godine. Ujutru se očekuje i slab mraz. U danima vikenda će biti znatno više oblaka, ali i povremene kiše, češće na jugu pokrajine, uz novi pad temperatura.

Dok će u četvrtak preovladavati pretežno sunčano, u petak će biti promenljivo oblačno, ali nešto toplije vreme. U četvrtak će se jutarnje temperature kretati između -4 i -1°C, a maksimalne dnevne od 9 do 12˘C. U petak će se u jutarnjim časovima živa u termometrima kretati između -2 i 1°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 10 do 13°C. Dobra vest je i da će vetar oslabiti, biće slab do umeren. Detaljnu prognozu pročitajte na našoj stranici trodnevne prognoze za Vojvodinu i Beograd.

U danima vikenda preovladavaće pretežno do potpuno oblačno i nešto hladnije vreme. Značajnije padavine se ne očekuju, zapravo u subotu samo na jugu pokrajine, a drugog dana vikenda verovatno u ostalim predelima može pasti tek nekoliko litara po metru kvadratnom. Maksimalne temperature će biti u (manjem) padu i kretaće se uglavnom između 6 i 9°C. U subotu će duvati umeren, povremeno i jak severni i severoistočni vetar, a u nedelju takođe umeren i jak – istočni i severoistočni.

Slabi mrazevi sledeće sedmice

Prema aktuelnim prognozama početkom i sredinom sledeće sedmice očekuje nas promenljivo oblačno i većinom suvo vreme sa sunčanim intervalima. Kiša je moguća tokom ponedeljka, 28. februara. Dok će se dnevne temperature kretati uglavnom do 10°C, u jutarnjim časovima treba očekivati pojavu slabog mraza.

Meteogram za Sremsku Mitrovicu 10 dana

Za sada, tokom prve dekade marta, nema na vidiku ozbiljnijeg zahlađenja, ali ni otopljenja koje bi uslovilo dnevne maksimume iznad 15°C kao što je to bio slučaj oko 10. i 15. februara.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *