Dva dana vrlo visokih temperatura i do 36°C, u utorak krajem dana osveženje

Pred nama su dva pretežno sunčana i veoma topla dana sa maksimalnim dnevnim temperaturama daleko iznad 30°C, a živa u termometru bi ponegde mogla dostići i 36°C. Osveženje uz lokalnu (i kako stoje stvari ređu) pojavu pljuskova sa grmljavinom stiže u utorak u večernjim i noćnim satima.

Utorak najtopliji dan u dosadašnjem delu godine

U ponedeljak će preovladavati sunčano i veoma toplo vreme, dok bi u utorak tokom dana bilo tek vrlo malo oblaka. Predstojeća dva dana biće među najtoplijima u dosadašnjem delu godine, odnosno u utorak će biti zabeležene i najviše dnevne temperature od početka godine.

U ponedeljak će se minimalne temperature kretati između 16 i 19°C, a maksimalne dnevne od 33 do 35°C. Jutro će dakle još uvek biti prijatno, a duvaće slab južni i jugoistočni vetar.

U utorak će se minimalne temperature kretati između 19 i 22°C, što znači da će u većem delu pokrajine biti zabeležena tropska noć, dok će se u najtoplijem delu dana živa u termometrima kretati između 34 i 36°C na području Vojvodine.

Maksimalne temperature u utorak (ARW)
Maksimalne temperature u utorak (ARW)

Uveče i u noći ka sredi lokalne nestabilnosti

U večernjim časovima i u noći ka sredi uz premeštanje hladnog fronta preko našeg područja treba računati na destabilizaciju atmosfere, i prema trenutnim očekivanjima ipak ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Iako su aktuelna očekivanja da će pljuskovi sa grmljavinom biti ređa pojava, to ne znači da oni na lokalnom nivou neće biti vrlo intenzivni uz pojavu jakog i olujnog vetra, i mogućnost za obilnije padavine.

Lokalne nestabilnosti moguće u utorak uveče (ARW)
Lokalne nestabilnosti moguće u utorak uveče (ARW)

Nastavak sedmice promenljiv uz temperature oko 30°C

Nastavak sedmice donosi promenljivo vreme sa dužim sunčanim intervalima i uslovima za ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U većini predela ipak bi se zadržalo suvo vreme tokom ovog perioda, a temperature će u većini dana biti u skladu sa višegodišnjim prosekom.

Od srede do narednog vikenda jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 16 i 19°C, a maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 27 do 30°C.

Dnevne temperature u regionu u četvrtak (ARW)
Dnevne temperature u regionu u četvrtak (ARW)

Novo i prolazno osveženje moguće je predstojećeg vikenda, 6-7. jula. Jedno je sigurno, nakon vrlo visokih temperatura u ponedeljak i utorak – tako visoke temperature se u nastavku sedmice više ne očekuju.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *