Duži sunčani intervali ali uz jaku košavu tokom vikenda, više oblaka od ponedeljka

U danima predstojećeg vikenda treba očekivati pretežno sunčano vreme sa malo oblaka, ali će zato biti umerenog i jakog (pritom i hladnog) jugoistočnog vetra, u južnom i srednjem Banatu povremeno i sa olujnim udarima. Vetar će oslabiti tokom ponedeljka, ali će početkom i sredinom naredne sedmice biti nešto više oblaka. Ipak, zadržava se suvo vreme sve do srede u večernjim satima.

Kako će tokom vikenda naše područje biti na “raskršću” između sistema niskog vazdušnog pritiska na zapadu Evrope i visokog na istoku, to će uzrokovati pojačan jugoistočni vetar, koji će dodatno pojačavati osećaj hladnoće tokom vikenda. Potom ćemo početkom i sredinom naredne sedmice uglavnom biti pod uticajem sistema niskog vazdušnog pritiska, ali pre srede se padavine ne očekuju.

Sinoptička situacija u subotu (GFS)
Sinoptička situacija u subotu (GFS)

Za vikend vetrovito uz temperature primerenije dobu godine

U danima vikenda preovladavaće pretežno sunčano, ali svežije vreme, uz umeren i jak, u Banatu na udare i olujni jugoistočni vetar.

U subotu će se minimalne temperature kretati između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 10 do 13°C. U nedelju, jutarnje temperature biće u intervalu od 4 do 6°C, a maksimalne dnevne od 12 do 14°C.

Jak jugoistočni vetar u nedelju (GFS)
Jak jugoistočni vetar u nedelju (GFS)

Vetar će pojačavati subjektivni osećaj hladnoće, pa ćemo tako osećati da su temperature temperature za 2 do 4 stepena niže.

Do srede uveče bez kiše

Početkom naredne sedmice preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena. Temperature će biti u blagom porastu, uz još uvek prohladna jutra. Maksimalne dnevne temperature biće uglavnom u intervalu između 13 i 16°C.

Vetar će u ponedeljak biti u slabljenju, dok će u utorak i sredu duvati slab do umeren istočni i jugoistočni vetar.

Jače naoblačenje sa kišom treba očekivati tek u sredu u večernjim satima, odnosno tokom noći ka četvrtku.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *