Do sredine naredne sedmice promenljivije sa povremenim padavinama

Iskoristite današnji dan i duže sunčane intervale obzirom da će narednih dana biti znatno više oblaka sa povremenim padavinama, uglavnom u obliku hladne februarske kiše. Biće tu doduše i šanse za neke stidljive pahulje, bez formiranja snežnog pokrivača – na šta smo već naviknuti ove zime. Da pređemo na više detalja po danima…

Đenovski ciklon uticaće na vreme kod nas nekoliko dana tokom naredne sedmice (GFS)
Đenovski ciklon uticaće na vreme kod nas nekoliko dana tokom naredne sedmice (GFS)

 

Sutra prvi talas kiše

Već kasno večeras i tokom predstojeće noći očekuje nas jače naoblačenje sa slabom kišom mestimično. Sutra će u Vojvodini i Beogradu preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, i to uglavnom tokom predstojeće noći i potom ponovo poslepodne. Ujutru je ponegde moguća i susnežica. Ne očekuju se značajnije padavine, već će biti reč o uglavnom simboličnoj količini, više da “pokvari utisak”. Duvaće umeren severni vetar.

Jutarnje temperature u nedelju će se kretati između 2 i 4°C (tako da je ujutru ponegde osim kiše moguća i po koja pahulja), a maksimalne dnevne od 4 do 6°C.

U ponedeljak suvo do uveče

Ponedeljak će proteći u znaku promenljivog oblačnog vremena, uglavnom će biti znatno više oblaka nego sunca (pretežno do potpuno oblačno), međutim u prvom delu dana može biti i sunčanih intervala. U večernjim časovima ponovo se očekuje jače naoblačenje, pa će tako biti uslova za kišu i eventualno susnežicu ponegde. U prvom delu dana duvaće slab severoistočni i istočni vetar, a poslepodne očekuje se umerena, na jugu Banata na udare  jaka košava.

U ponedeljak će se jutarnje temperature kretati između -3 i 0°C, a maksimalne dnevne od 4 do 6°C.

U utorak i sredu povremene padavine, uglavnom kiša, moguć i sneg

Tokom utorka i srede obzirom da ćemo biti pod uticajem Đenovskog ciklona preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa padavinama. Još uvek je rano govoriti kada se tačno padavine tokom ova dva dana očekuju, kao i o njihovoj količini i agregatnom stanju – jer to sve zavisi od postavke i putanje ciklona, u čemu proračuni numeričkih modela još uvek osciliraju.

U utorak bi pored kiše moglo biti i vlažnog snega (GFS)
U utorak bi pored kiše moglo biti i vlažnog snega (GFS)

Najrealnije je očekivati dosta hladne februarske kiše uz povremenu pojavu susnežice, dok je najmanja verovatnoća da bude snega, ali to nije nemoguće i isključeno. Više o ovom novom poremećaju pisaćemo u ponedeljak, kada će sve biti mnogo sigurnije. Prema snegu ne treba imati velika očekivanja, ali lepo je znati da može da nas iznenadi i da je i dalje “u igri”.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *