Do sredine marta promenljivo, bez mnogo padavina i uz temperature oko proseka

U narednih 7 do 10 dana ne treba očekivati burne promene vremena na našem području. Temperature će biti uglavnom oko prosečnih prednosti, sredinom naredne sedmice i iznad proseka, dok se jači prodori hladnog vazduha, kao i umereni ili jaki jutarnji mrazevi – ne očekuju. U danima vikenda povremeno se očekuje kiša, naročito tokom predstojeće noći i sutra u prvom delu dana.

Prognoza za Novi Sad do 15. marta (ECMWF)

Tokom predstojeće noći, jutra, i u subotu u prvom delu dana preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom. U nedelju će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme, tek sa kraćim sunčanim periodima. Uglavnom će biti suvo vreme i bez padavina, mada ne treba isključiti po koju kap kiše mestimično.

U subotu će duvati uglavnom umeren severozapadni vetar, u nedelju uglavnom slab, promenljivog smera. Jutarnje temperature u subotu će se kretati između 5 i 7°C, a maksimalne dnevne od 10 do 12°C. Drugog dana vikenda jutarnje temperature će se kretati između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne od 7 do 10°C.

Otopljenje sredinom sledeće nedelje?

Prva tri dana predstojeće sedmice obeležiće promenljivo oblačno vreme uz sunčane intervale, i uglavnom suvo. Prema večerašnjim prognozama, kiše bi moglo biti u sredu.

Temperature će se tokom ova tri dana kretati oko prosečnih vrednosti za prvu, odnosno početak druge dekade marta.

Moguće dnevne temperature u četvrtak (GFS)

U četvrtak i petak treba očekivati značajniji porast temperatura, pa bi tokom ova dva dana uz smenu oblačnih i sunčanih perioda dnevne temperature prelazile 15°C, a ponegde dostizale i celih 20°C. Proleće je definitivno na pragu, ali naravno da će povremenih upada hladnijeg vazduha biti.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 627

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *