Do sredine marta promenljivo, bez mnogo padavina i uz temperature oko proseka

U narednih 7 do 10 dana ne treba očekivati burne promene vremena na našem području. Temperature će biti uglavnom oko prosečnih prednosti, sredinom naredne sedmice i iznad proseka, dok se jači prodori hladnog vazduha, kao i umereni ili jaki jutarnji mrazevi – ne očekuju. U danima vikenda povremeno se očekuje kiša, naročito tokom predstojeće noći i sutra u prvom delu dana.

Prognoza za Novi Sad do 15. marta (ECMWF)

Tokom predstojeće noći, jutra, i u subotu u prvom delu dana preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom. U nedelju će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme, tek sa kraćim sunčanim periodima. Uglavnom će biti suvo vreme i bez padavina, mada ne treba isključiti po koju kap kiše mestimično.

U subotu će duvati uglavnom umeren severozapadni vetar, u nedelju uglavnom slab, promenljivog smera. Jutarnje temperature u subotu će se kretati između 5 i 7°C, a maksimalne dnevne od 10 do 12°C. Drugog dana vikenda jutarnje temperature će se kretati između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne od 7 do 10°C.

Otopljenje sredinom sledeće nedelje?

Prva tri dana predstojeće sedmice obeležiće promenljivo oblačno vreme uz sunčane intervale, i uglavnom suvo. Prema večerašnjim prognozama, kiše bi moglo biti u sredu.

Temperature će se tokom ova tri dana kretati oko prosečnih vrednosti za prvu, odnosno početak druge dekade marta.

Moguće dnevne temperature u četvrtak (GFS)

U četvrtak i petak treba očekivati značajniji porast temperatura, pa bi tokom ova dva dana uz smenu oblačnih i sunčanih perioda dnevne temperature prelazile 15°C, a ponegde dostizale i celih 20°C. Proleće je definitivno na pragu, ali naravno da će povremenih upada hladnijeg vazduha biti.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!