Do sledećeg vikenda uglavnom iznad 30°C, uz ređe grmljavinske nestabilnosti

Naredne dane obeležiće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, biće uglavnom suvo, veoma toplo i sparno uz dnevne maksimume u većini dana iznad 30°C. Živa u termometrima kretaće se do 33°C, uz subjektivni osećaj preko 35°C.

Kako prognozu za naredna tri dana možete pročitati na našoj stranici vremenske prognoze za Vojvodinu, nećemo detaljnije komentarisati vremenske prilike u prvim predstojećim danima.

Lokalne nestabilnosti u ponedeljak uveče (GFS)

U ponedeljak se očekuje prelazak jedne oslabljene frontalne zone koja će doneti kratkotrajan i manji pad temperatura (koji ćemo osetiti više u utorak), a što će usloviti lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim i večernjim časovima. U ponedeljak duvaće i umeren na udare jak, ponegde na udare i olujni severozapadni vetar.

Pojačan vetar u sklopu fronta u ponedeljak krajem dana (GFS)

Temperature jedino u utorak neće prelaziti 30°C. Potom će od srede uslediti ponovo nekoliko sve toplijih dana, sa maksimalnim temperaturama uglavnom između 31 i 33°C. Konkretnija promena vremena moguća je predstojećeg vikenda (3-4. jul) uz pad temperatura i češće nestabilnosti u obliku lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Treba napomenuti da prema večerašnjoj parametrizaciji, u sredu i četvrtak pored izolovanih lokalnih pljuskova sa grmljavinom može biti i vremenskih nepogoda. Ipak, ovakvi kompleksni procesi su vrlo nezahvalni za dugoročniju prognozu, i zato ćemo se tome detaljnije pozabaviti od utorka.

Sigurno je da bi sve bilo mnogo lakše da je u funkciji našeg WRF-ARW model visoke rezolucije, i zato ako ste raspoloženi donirajte na jedan od načina i na taj način podržite naš rad.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!