Do sledećeg vikenda uglavnom iznad 30°C, uz ređe grmljavinske nestabilnosti

Naredne dane obeležiće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, biće uglavnom suvo, veoma toplo i sparno uz dnevne maksimume u većini dana iznad 30°C. Živa u termometrima kretaće se do 33°C, uz subjektivni osećaj preko 35°C.

Kako prognozu za naredna tri dana možete pročitati na našoj stranici vremenske prognoze za Vojvodinu, nećemo detaljnije komentarisati vremenske prilike u prvim predstojećim danima.

Lokalne nestabilnosti u ponedeljak uveče (GFS)

U ponedeljak se očekuje prelazak jedne oslabljene frontalne zone koja će doneti kratkotrajan i manji pad temperatura (koji ćemo osetiti više u utorak), a što će usloviti lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim i večernjim časovima. U ponedeljak duvaće i umeren na udare jak, ponegde na udare i olujni severozapadni vetar.

Pojačan vetar u sklopu fronta u ponedeljak krajem dana (GFS)

Temperature jedino u utorak neće prelaziti 30°C. Potom će od srede uslediti ponovo nekoliko sve toplijih dana, sa maksimalnim temperaturama uglavnom između 31 i 33°C. Konkretnija promena vremena moguća je predstojećeg vikenda (3-4. jul) uz pad temperatura i češće nestabilnosti u obliku lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Treba napomenuti da prema večerašnjoj parametrizaciji, u sredu i četvrtak pored izolovanih lokalnih pljuskova sa grmljavinom može biti i vremenskih nepogoda. Ipak, ovakvi kompleksni procesi su vrlo nezahvalni za dugoročniju prognozu, i zato ćemo se tome detaljnije pozabaviti od utorka.

Sigurno je da bi sve bilo mnogo lakše da je u funkciji našeg WRF-ARW model visoke rezolucije, i zato ako ste raspoloženi donirajte na jedan od načina i na taj način podržite naš rad.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *