Do sledećeg vikenda uglavnom iznad 30°C, uz ređe grmljavinske nestabilnosti

Naredne dane obeležiće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, biće uglavnom suvo, veoma toplo i sparno uz dnevne maksimume u većini dana iznad 30°C. Živa u termometrima kretaće se do 33°C, uz subjektivni osećaj preko 35°C.

Kako prognozu za naredna tri dana možete pročitati na našoj stranici vremenske prognoze za Vojvodinu, nećemo detaljnije komentarisati vremenske prilike u prvim predstojećim danima.

Lokalne nestabilnosti u ponedeljak uveče (GFS)

U ponedeljak se očekuje prelazak jedne oslabljene frontalne zone koja će doneti kratkotrajan i manji pad temperatura (koji ćemo osetiti više u utorak), a što će usloviti lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim i večernjim časovima. U ponedeljak duvaće i umeren na udare jak, ponegde na udare i olujni severozapadni vetar.

Pojačan vetar u sklopu fronta u ponedeljak krajem dana (GFS)

Temperature jedino u utorak neće prelaziti 30°C. Potom će od srede uslediti ponovo nekoliko sve toplijih dana, sa maksimalnim temperaturama uglavnom između 31 i 33°C. Konkretnija promena vremena moguća je predstojećeg vikenda (3-4. jul) uz pad temperatura i češće nestabilnosti u obliku lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Treba napomenuti da prema večerašnjoj parametrizaciji, u sredu i četvrtak pored izolovanih lokalnih pljuskova sa grmljavinom može biti i vremenskih nepogoda. Ipak, ovakvi kompleksni procesi su vrlo nezahvalni za dugoročniju prognozu, i zato ćemo se tome detaljnije pozabaviti od utorka.

Sigurno je da bi sve bilo mnogo lakše da je u funkciji našeg WRF-ARW model visoke rezolucije, i zato ako ste raspoloženi donirajte na jedan od načina i na taj način podržite naš rad.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *