Do kraja nedelje u Vojvodini uglavnom stabilno i prijatno toplo vreme

Do kraja aktuelne sedmice u Vojvodini se očekuje uglavnom stabilno vreme i bez padavina, dok će istovremeno biti prijatno toplo vreme za ovo doba godine uz temperature u okviru prosečnih vrednosti. Iako je pred nama neminovno topliji period uz konstantne maksimume iznad 25°C, dobra vest je da do kraja druge dekade jula ne treba očekivati velike vrućine i temperature više od 32°C u najtoplijem delu dana.

Sinoptička situacija u petak (GFS)
Sinoptička situacija u petak (GFS)

Kada je reč o sinoptičkoj situaciji naše područje biće pod perifernim uticajem ciklona sa istoka Evrope, dok će izraženije na vreme kod nas narednih dana uticati greben anticiklona sa zapada starog kontinenta. Tako se sve do kraja sedmice kod nas očekuje severozapadno strujanje, biće uglavnom stabilno i bez većih temperaturnih oscilacija. Mnogi bi se složili – idealne vremenske prilike za razne aktivnosti!

PETAK – na zapadu nešto više oblaka

U petak pre podne promenljivo oblačno, a poslepodne pretežno sunčano i prijatno toplo vreme. Na području Srema je čak moguća i kratkotrajna kiša ili pljusak u jutarnjim i prepodnevnim časovima. Duvaće slab, ređe umeren severni i severozapadni vetar. Očekuje se pojačan osećaj sparine, naročito u Sremu. Jutarnje temperature kretaće se između 16 i 19°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 27 do 29°C.
VojvodinaMeteo prognoza za petak
VojvodinaMeteo prognoza za petak

SUBOTA – pretežno sunčano

U subotu će preovladavati pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar koji će većini prijati obzirom na visoke temperature. Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 19°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 28 do 30°C.

NEDELJA – slab do umeren razvoj dnevne oblačnosti

Drugog dana vikenda preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Kao i prethodnog dana, duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 16 i 19°C, a maksimalne dnevne od 27 do 29°C.

VojvodinaMeteo Android aplikacija u pripremi

Za sve one koji su propustili našu objavu na Facebook stranici, informacija da je u toku izrada prve verzije VojvodinaMeteo aplikacije za Android uređaje. Aplikacija će najnovije raditi na verziji 4.4 (KitKat iz 2013. godine) i svim novijim verzijama. Aplikacija će vremenom dobijati nadogradnje i poboljšanja, ali će i početna verzija biti sasvim zadovoljavajuća za sve one koji nas pomno prate i verzuju samo našim prognozama. Očekujemo da aplikacija bude dostupna putem PlayStore najkasnije za 10 dana, a vrlo verovatno već do kraja ove sedmice.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 611

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *