Do 10. maja relativno toplo i uglavnom suvo, tek sa povremenim pljuskovima

Tokom ove sedmice očekuje nas česta smena baričkih sistema koji će uticati na vreme u našim krajevima, a to će rezultovati promenljivim vremenom, smenom sunca i oblaka, međutim bez značajnijih padavina, i uz relativno toplo vreme za početak maja. Dnevne temperature neće prelaziti 20°C jedino danas (ponedeljak) i u četvrtak 6. maja, dok u ostalim danima hoće. U petak i subotu bi živa u termometrima ponovo mogla prelaziti i 25°C.

Danas do kraja dana će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa kraćim sunčanim intervalima, ali uglavnom suvo. Uveče se očekuje razvedravanje. Duvaće umeren severozapadni vetar, kasno poslepodne i uveče u slabljenju.

Maksimalne dnevne temperature kretaće se od 16 do 18°C.

U utorak će preovladavati pretežno sunčano i nakon hladnog jutra tokom dana nešto toplije vreme u odnosu na ponedeljak. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar.

Minimalne temperature biće u intervalu od 3 do 6°C, a maksimalne dnevne od 19 do 21°C.

U sredu se ponovo očekuje nešto više oblaka, pa će preovladavati promenljivo oblačno, ali većinom suvo vreme bez padavina. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, u večernjim časovima u okretanju na severozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 10°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 22 do 25°C.

Prognoza za Zrenjanin narednih 10 dana (ECMWF)

U nastavku sedmice biće promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, ali prijatno toplo za ovo doba godine. Osim četvrtka, kada će maksimalne temperature kratkotrajno biti ispod 20°C, već od petka sledi ponovni porast temperatura, a narednog vikenda živa u termometru bi mogla prelaziti i 25°C. Više detalja od srede.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *