Danas u drugom delu dana pad temperatura i kiša, od utorka ponovo iznad 15°C

Još samo nekoliko sati zadržava se malo do umereno oblačno, toplo, i suvo vreme. Kiša uz mogućnost pljuskova sa grmljavinom očekuje se popodne i uveče. U nedelju se kiša očekuje uglavnom još tokom jutra, dok će u nastavku dana biti uglavnom suvo, ali hladnije. Nakon današnjeg premeštanja hladnog fronta preko naših krajeva, uspostaviće se anticiklonalno polje, te se početkom i sredinom naredne sedmice promenljivo oblačno i suvo vreme, uz duže sunčane intervale, i porast temperatura.

Danas do kraja dana se očekuje pretežno do potpuno oblačno vreme, u drugom delu dana sa povremenom kišom. Uglavnom se očekuje 3-6mm vodenog taloga, ali bi ponegde moglo pasti i do 10mm, solidna količina. Maksimalne temperature će uglavnom biti dostignute već do 13h, i kretaće se između 17 i 21°C. U drugom delu dana duvaće umeren do jak severozapadni vetar, prolazno i sa udarima olujne jačine!

U drugom delu dana jak i olujni vetar (GFS)

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno do potpuno oblačno vreme, još tokom jutra mestimično sa kišom. U nastavku dana biće uglavnom suvo, ali ne treba isključiti kišu u tragovima, naročito pre podne. Uglavnom na jugu pokrajine u nedelju se očekuje još 2-5mm kiše. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 5°C, a maksimalne dnevne od 10 do 13°C.

U ponedeljak i utorak se očekuju hladna jutra, ali prema aktuelnim prognozama jutarnjeg mraza uglavnom ne bi trebalo biti (govorimo o visini na 2m, prizemnog mraza na 5cm će biti). Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 2°C, a maksimalne dnevne od 12 do 14°C u ponedeljak, odnosno između 15 i 17°C u utorak. U ponedeljak će još uvek duvati umeren severozapadni vetar, dok će u utorak vetar biti slab i promenljivog pravca.

Od četvrtka oko 20°C

Sredinom sledeće nedelje očekuje se dalji postepen porast temperatura. Dok će u sredu biti tek neznatno toplije u odnosu na utorak, u četvrtak i petak treba računati na par stepeni više temperature, odnosno između 19 i 22°C u najtoplijem delu dana. Preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Narednog vikenda, 16-17. aprila, moguće je novo zahlađenje.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *