Danas lokalno izraženije nestabilnosti, promenljivo, ali toplo vreme i u nastavku sedmice

Danas nakon mestimične pojave jutarnje magle očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme sa kraćim sunčanim intervalima i nestabilno, povremeno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom, češće u drugom delu dana. Kako ćemo do vikenda biti pod uticajem ciklonske aktivnosti, promenljivo vreme uz povremenu kišu očekuje se i u nastavku sedmice, ali dobra vest je da neće biti zahlađenja.

Sinoptička situacija u Evropi danas (ECMWF) – meteologix.com

Danas nakon česte pojave jutarnje magle, do kraja dana nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Češće nestabilnosti treba očekivati popodne i uveče. Duvaće slab do umeren vetar južnih smerova, uveče u okretanju na severozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 14°C, a maksimalne dnevne od 19 do 23°C.

U sredu ujutru i pre podne biće pretežno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom. U drugom delu dana biće suvo uz sunčane periode. Duvaće slab vetar promenljivog smera, uglavnom južni i jugoistočni. Jutarnje temperature kretaće se između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne od 17 do 20°C.

U četvrtak se zadržava promenljivo oblačno i nestabilno vreme, uz ređu pojavu kratkotrajne kiše i pljuskova, obično u drugom delu dana. Ne očekuju se značajnije padavine. Duvaće umeren južni i jugozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 15°C, a maksimalne dnevne od 23 do 25°C. Prijatno toplo.

Petak bi trebalo da obeleži promenljivo oblačno, ali suvo vreme uz sunčane intervale. Vreme se neće potpuno stabilizovati ni tokom petka, i zbog toga nećemo previše detaljisati za sada. Biće toplo vreme za ovo doba godine. Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C.

Iznadprosečno toplo u većem delu regiona u petak (ECMWF) – meteologix.com

Tokom vikenda manja količina kiše, naročito u subotu, dok bi u nedelju bilo uglavnom suvo uz sunčane periode, ali svežije. Dnevne temperature u subotu oko 25°C, a u nedelju ispod 20°C. Detaljna prognoza za petak i vikend sledi tokom četvrtka!

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *