Blaga i prolazna promena je pred vratima, hoćemo li uživati u Miholjskom letu tokom prve dekade oktobra?

Večeras sledi povećanje oblačnosti uz sporadično slabu kišu ili kratkotrajan pljusak, a što će važiti i za predstojeću noć. U nedelju tokom dana promenljiva oblačnost i nešto svežije vreme, uz umeren severni i severozapadni vetar, dok će u većini dana naredne sedmice biti pretežno sunčano i iznadprosečno toplo za početak oktobra, uz svežija jutra.

Večeras i tokom predstojeće noći uz znatno više oblaka nego što je to slučaj ovog podneva, tek ponegde može biti kratkotrajne kiše ili prolaznog pljuska. Dakle, u većini mesta ostaće suvo vreme, a padavine će biti uglavnom zanemarljive. Dnevne temperature u nedelju će biti u padu, i za razliku od današnjih maksimuma koji će dostizati i 28°C, živa u termometrima u najtoplijem delu dana kretaće se između 22 i 24°C. Duvaće umeren severozapadni vetar.

Potom će tokom prva tri dana naredne sedmice preovladavati pretežno sunčano i postepeno sve toplije vreme, uz sveža jutra. Nešto više oblaka biće u sredu, u odnosu na prethodna dva dana. Dok će se jutarnje temperature kretati između 9 i 12°C, u sredu od 10 do 13°C, maksimalne dnevne biće u intervalu od 22 do 25°C u ponedeljak, odnosno od 24 do 26°C u utorak i sredu.

Već u sredu uveče, odnosno u noći ka četvrtku, očekuje se promeštanje novog oslabljenog hladnog fronta, koji tek ponegde može doneti malo kiše. U četvrtak treba očekivati promenljivo oblačno vreme uz nešto niže temperature, od 22 do 24°C u najtoplijem delu dana.

Automatska prognoza – ECMWF Novi Sad 10 dana

Nakon ove prolazne promene, u petak i narednog vikenda treba očekivati malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i temperaturama iznad prosečnih vrednosti – pravo Miholjsko leto. Dok će se jutarnje temperature kretati uglavnom između 10 i 13°C, maksimalne dnevne bile bi u intervalu od 23 do 25°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *