Bez pravog Miholjskog leta ove godine, kratka etapa lepšeg i toplijeg vremena u petak i za vikend

Još tokom četvrtka očekuje nas uticaj visinskog ciklona koji će se premeštati ka istoku, uz postepen porast vazdušnog pritiska. U prizemlju anticiklonarno polje (visokog pritiska) u petak, i za dane vikenda. U petak i subotu pritisak će biti iznad normale, što će obezbediti i pretežno sunčano vreme, a u nedelju u opadanju usled približavanja novog poremećaja.

U četvrtak će jutarnji i prepodnevni časovi proteći u znaku pretežno do potpuno oblačnog, ali uglavnom suvog vremena. Kiše može biti još tokom jutra i prepodneva, i to ponegde, uglavnom u Banatu. U drugom delu dana sledi delimično razvedravanje.

Duvaće umeren, i u prvom delu dana na udare jak severozapadni vetar, u drugom delu dana u slabljenju. Jutarnje temperature kretaće se između 10 i 13°C, a maksimalne dnevne od 14 do 18°C.

Petak će obeležiti pretežno sunčano i nakon hladnog jutra danju nešto toplije vreme u odnosu na četvrtak. U jutarnjim časovima postojaće mogućnost za kratkotrajnu pojavu sumaglice ili magle.

Vetar slab, uglavnom severozapadni. Jutarnje temperature će se kretati između 8 i 11°C, a maksimalne dnevne od 18 do 20°C.

U subotu i nedelju biće nešto više oblaka, pa će tako preovladavati malo do umereno oblačno vreme, ali sa dužim sunčanim intervalima i relativno toplo. Nakon svežijeg jutra, uz jutarnje minimume uglavnom između 8 i 11°C, maksimalne dnevne biće u intervalu od 19 do 22°C. Vetar će biti slab, i uglavnom južnih smerova.

Maksimalne temperature u subotu (WRF)

Promena vremena u ponedeljak

Od ponedeljka naše područje biće pod uticajem ciklonske aktivnosti, usled ciklona koji će se formirati u Đenovskom zalivu već tokom nedelje. Ponedeljak će tako obeležiti pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, posebno u drugom delu dana. Već tokom noći i jutra ka ponedeljku preko našeg područja premeštaće se hladni front, uz pojačan severezopadni vetar.

Kišovito popodne u ponedeljak (GFS)

Maksimalne temperature u ponedeljak kretaće se između 14 i 18°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *