Bez potpune stabilizacije i narednih dana, ali ipak sledi period lepšeg i toplijeg vremena

U utorak i sredu na području Vojvodine očekuje se promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. Ipak, malo kiše i pljuskova može biti u utorak ujutru i pre podne, kao i u sredu u poslepodnevnim časovima. Temperature će biti malo ispod normale. Od petka sledi porast temperatura, te će za vikend maksimalne vrednosti biti malo iznad 25°C.

U utorak i sredu jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 10 i 13°C, a maksimalne dnevne od 23 do 25°C u utorak, odnosno između 21 i 23°C u sredu. U utorak će duvati uglavnom slab zapadni i severozapadni vetar, a u sredu umeren, na udare čak i jak severozapadni.

Prijatne temperature u regionu tokom utorka (WRF)

Prijatne temperature i sunčani intervali do kraja nedelje

U nastavku nedelje, odnosno od četvrtka, očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, i prijatnim temperaturama u okviru prosečnih vrednosti za početak septembra. Na vreme u našim krajevima dominantno će uticati anticiklonalno polje, što će nam obezbediti stabilno i postepeno sve toplije vreme.

Jutra će biti prohladna, ponegde čak i sa pojavom jutarnje sumaglice ili čak magle. U četvrtak i petak jutarnje temperature će se kretati između 8 i 11°C, a u danima vikenda između 10 i 12°C. Maksimalne temperature u četvrtak i petak biće u intervalu od 21 do 23°C, a u danima vikenda između 24 i 27°C.

Prognoza za Novi Sad 10 dana (ECMWF)

Trend stabilnog vremena, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, ali bez padavina, i uz dalji manji porast temperatura – mogao bi se nastaviti i u prvoj polovini naredne sedmice, što znači da bi živa u termometrima mogla dostići i 30°C u najtoplijem delu dana. Sve u svemu, period prijatnog septembarskog vremena je pred nama. Baš onako kako se od prvog dela septembra i očekuje.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 461

Komentar: