Bez padavina tokom najvećeg dela sedmice, vrućine od srede

Predstojećih dana preovladavaće pretežno sunčano i postepeno sve toplije vreme na području Vojvodine, uz maksimalne temperature koje će u sredu biti oko 35°C, a u nastavku sedmice i iznad pomenute vrednosti. Od petka 22. jula očekuje se i pojava tropskih noći (Tmin >20°C). Na sve to treba spomenuti i da se očekuje nastavak suše.

Narednih dana očekuje nas gotovo identično vreme, pretežno sunčano, uz povremenu umerenu oblačnost, najčešće u poslepodnevnim časovima. Sunca će biti u izobilju, a temperature će svakim danom biti sve više. Utorak će biti poslednji dan sa prijatnim temperaturama.

U utorak će se minimalne temperature kretati između 12 i 15°C, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 31 do 33°C. Vetar slab, promenljivog smera, uglavnom severni i severoistočni.

U sredu i četvrtak će duvati slab, često i umeren, severoistočni vetar. Jutarnje temperature tokom ova dva dana kretaće se između 14 i 18°C, u četvrtak ujutru ponegde do 19°C. Maksimalne dnevne temperature u sredu će se kretati od 34 do 36°C, a u četvrtak od 35 do 37°C. Olakšavajuća je okolnost što će noćni i jutarnji časovi biti prijatni.

Kulminacija u petak i za vikend

U petak i za dane vikenda će biti zaista ekstremno toplo vreme. Biće za nijansu toplije tokom dana u odnosu na četvrtak, ali će i jutra postati znatno toplija. U petak će se minimalne temperature kretati između 18 i 21°C, a maksimalne temperature od 36 do 38°C.

U subotu i nedelju se očekuju tropske noći, uz minimalne temperature između 21 i 23°C, a maksimalne dnevne od 37 do čak 39°C.

Vrućine i pozitivna temperaturna odstupanja u većem delu Evrope krajem sedmice (ECMWF – meteologix.com)

Padavina (pogađate) nema na vidiku, ili se mala verovatnoća za iste javlja tek u danima vikenda. Takođe, u narednih 10 dana ne postoje jasni signali za konkretnije zahlađenje, već ćemo se sa vrućinama najverovatnije družiti duže.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *