Toplo uz dosta oblaka i vetrovito tokom vikenda, temperature bliže normali od utorka

Danas, a posebno sutra biće vetrovito, uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar, drugog dana vikenda povremeno i sa udarima olujne jačine unutar košavskog područja. U ponedeljak vetar menja smer na severozapadni, te će doći i do priliva hladnije vazdušne mase, uz nešto padavina. Prave zime i ozbiljnijeg zahlađenja nema na vidiku, ali će temperature biti bliže normali od utorka.

Danas do kraja dana biće umereno do pretežno oblačno vreme sa kraćim sunčanim intervalima, a uveče se očekuje jače naoblačenje, kada je tek ponegde moguća po koja kap kiše, a što će biti slučaj i u noći ka nedelji. U nedelju pretežno do potpuno oblačno, vetrovito, samo ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom, sa nešto većom verovatnoćom na severozapadu Vojvodine.

Maksimalne temperature danas će se kretati između 18 i 20°C. U nedelju će se jutarnje temperature kretati između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne od 17 na severu do 20°C na jugu pokrajine.

U ponedeljak oblačno, samo ponegde sa malo kiše. Većinom ostaje suvo. Uz promenu smera vetra na umeren severozapadni, doći će i do priliva nešto hladnijeg vazduha. Nakon jutarnjih minimuma između 6 i 8°C, maksimalne temperature kretaće se između 12 i 14°C.

Slično vreme očekuje se i u utorak, uz minimume između 4 i 6°C, i dnevne maksimume od 10 do 13°C. U utorak će duvati umeren severozapadni vetar.

Od srede/četvrtka naredne sedmice treba očekivati slab jutarnji mraz ponegde, dok će se dnevne temperature u periodu do narednog vikenda kretati uglavnom između 8 i 10°C. Do kraja II dekade februara ne treba očekivati neko značajnije zahađenje (nakon priliva hladnijeg vazduha tokom ponedeljka), a čini se da nas do kraja dekade i ne očekuje baš mnogo padavina.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *