Decembarsko proleće: U Vojvodini temperature danas dostizale 13°C, u Zaječaru čak 19°C

Kao posledica izražene ciklonske aktivnosti u oblasti Velike Britanije, i istovremene dominacije anticiklona čiji se centar nalazi u Sredozemlju na našim prostorima – u Vojvodini i ostatku Srbije danas se beleže zaista visoke decembarske temperature koje su znatno do ekstremno iznad normale.

Osmatranja i merenja u 14h (RHMZ Srbije)
Osmatranja i merenja u 14h (RHMZ Srbije)

Kao što se može videti i prema merenjima i osmatranjima sa glavnih meteoroloških stanica u sistemu RHMZ Srbije u 14 časova temperature su se u nižim predelima kretale između 9 i čak 18°C koliko je izmereno u Negotinu i Zaječaru. U terminu ranije, odnosno u 13h, Zaječar je beležio terminsku temperaturu od čak 19 stepeni.

Kada je reč o Vojvodini i Beogradu, najviša temperatura danas je izmerena upravo u glavnom gradu Srbije i Banatskom Karvlocu13°C, a najniža terminska maksimalna temperatura zabeležena je na Paliću gde je termometar pokazao 10°C.

Temperature iznad proseka zadržavaju se i u naredna tri dana, a detaljna prognoza za period do kraja godine sledi na portalu večeras.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *