Decembarsko proleće: U Vojvodini temperature danas dostizale 13°C, u Zaječaru čak 19°C

Kao posledica izražene ciklonske aktivnosti u oblasti Velike Britanije, i istovremene dominacije anticiklona čiji se centar nalazi u Sredozemlju na našim prostorima – u Vojvodini i ostatku Srbije danas se beleže zaista visoke decembarske temperature koje su znatno do ekstremno iznad normale.

Osmatranja i merenja u 14h (RHMZ Srbije)
Osmatranja i merenja u 14h (RHMZ Srbije)

Kao što se može videti i prema merenjima i osmatranjima sa glavnih meteoroloških stanica u sistemu RHMZ Srbije u 14 časova temperature su se u nižim predelima kretale između 9 i čak 18°C koliko je izmereno u Negotinu i Zaječaru. U terminu ranije, odnosno u 13h, Zaječar je beležio terminsku temperaturu od čak 19 stepeni.

Kada je reč o Vojvodini i Beogradu, najviša temperatura danas je izmerena upravo u glavnom gradu Srbije i Banatskom Karvlocu13°C, a najniža terminska maksimalna temperatura zabeležena je na Paliću gde je termometar pokazao 10°C.

Temperature iznad proseka zadržavaju se i u naredna tri dana, a detaljna prognoza za period do kraja godine sledi na portalu večeras.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *