Redizajnirana verzija meteorološkog portala puštena u rad

Nakon nekoliko dana vrednog i napornog rada, danas 18. januara u kasnim večernjim časovima puštena je u rad redizajnirana 2.0 verzija meteorološkog portala VojvodinaMeteo. Još od početka 2018. godine kada su na početnu verziju dodate nove mogućnosti, ovo je prvi redizajn portala, a fokus je bio na optimizaciji i boljoj preglednosti.

Pored grafičkog redizajna i optimizacije rada portala na čemu je bio fokus, tu je i nekoliko novih funkcionalnosti kao što je mapa padavina. Redizajn je zapravo osnova za dalja tehnička unapređenja i novosti, obzirom da smo radili gotovo “od nule”, što podrazumeva novu osnovu i način razvoja portala (ispod haube). Modernim dizajnom i novom strukturom sajta potrudili smo se da omogućimo što lakše i pritom lepše kretanje kroz sajt, kako na PC, tako i u mobilnoj verziji.

Stara verzija portala imala je sve više svojih manjkavosti i počela je da izgleda neuredno. Vreme je bilo da portal stavimo na zdrave noge, što smo i učinili, i sada nema bojazni za implementaciju novosti u narednom periodu. Uskoro očekujte prezentaciju podataka sa naše prve automatske meteorološke stanice u mreži (tokom februara), a do početka nove sezone lova na oluje očekujemo i nove prognostičke karte.

Verujemo da je nova verzija portala znatno preglednija u odnosu na prethodnu, a stranice koje nisu ili su bile delimično u funkciji poput satelitskih slika i praćenja munja i grmljavina ponovo su u funkciji, u punom kapacitetu. Tu su i redizajnirane stranice o nama i kontakt forma, za još veći stepen bliskosti sa našim pratiocima. Tu je i procena vremena koje vam je potrebno za čitanje određene objave (članka).

Na redizajnu su radili članovi našeg tima Stefan Marjanov i Jovan Čabrilo. Dakle, redizajn je sproveden iz sopstvenih redova, na šta smo posebno ponosni.

Kako je uvek moguće da dođe i do nekih problema, budite slobodni da nam prijavite uočene poteškoće u korišćenju sajta putem kontakt forme, email-a, ili pak društvenih mreža.

Uživajte!

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *