Redizajnirana verzija meteorološkog portala puštena u rad

Nakon nekoliko dana vrednog i napornog rada, danas 18. januara u kasnim večernjim časovima puštena je u rad redizajnirana 2.0 verzija meteorološkog portala VojvodinaMeteo. Još od početka 2018. godine kada su na početnu verziju dodate nove mogućnosti, ovo je prvi redizajn portala, a fokus je bio na optimizaciji i boljoj preglednosti.

Pored grafičkog redizajna i optimizacije rada portala na čemu je bio fokus, tu je i nekoliko novih funkcionalnosti kao što je mapa padavina. Redizajn je zapravo osnova za dalja tehnička unapređenja i novosti, obzirom da smo radili gotovo “od nule”, što podrazumeva novu osnovu i način razvoja portala (ispod haube). Modernim dizajnom i novom strukturom sajta potrudili smo se da omogućimo što lakše i pritom lepše kretanje kroz sajt, kako na PC, tako i u mobilnoj verziji.

Stara verzija portala imala je sve više svojih manjkavosti i počela je da izgleda neuredno. Vreme je bilo da portal stavimo na zdrave noge, što smo i učinili, i sada nema bojazni za implementaciju novosti u narednom periodu. Uskoro očekujte prezentaciju podataka sa naše prve automatske meteorološke stanice u mreži (tokom februara), a do početka nove sezone lova na oluje očekujemo i nove prognostičke karte.

Verujemo da je nova verzija portala znatno preglednija u odnosu na prethodnu, a stranice koje nisu ili su bile delimično u funkciji poput satelitskih slika i praćenja munja i grmljavina ponovo su u funkciji, u punom kapacitetu. Tu su i redizajnirane stranice o nama i kontakt forma, za još veći stepen bliskosti sa našim pratiocima. Tu je i procena vremena koje vam je potrebno za čitanje određene objave (članka).

Na redizajnu su radili članovi našeg tima Stefan Marjanov i Jovan Čabrilo. Dakle, redizajn je sproveden iz sopstvenih redova, na šta smo posebno ponosni.

Kako je uvek moguće da dođe i do nekih problema, budite slobodni da nam prijavite uočene poteškoće u korišćenju sajta putem kontakt forme, email-a, ili pak društvenih mreža.

Uživajte!

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *