PREDSTAVLJAMO: VojvodinaDanas, informativni portal magazinskog tipa!

Od danas je počeo sa radom novi informativni portal magazinskog tipa za region Vojvodine – VojvodinaDanas! Cilj je da sve informacije iz Vojvodine budu na jednom mestu, prezentovane na lep, čitljiv, upadljiv, ali ne i bombastičan način. Želimo da građanima Vojvodine pružimo priliku da se informišu o najbitnijim vestima iz AP Vojvodine, ali da pored svakodnevnih vesti, pratimo rad mnogobrojnih Udruženja, uspešnih i dobronamernih preduzetnika, studenata, sportista, naučnika…

Sigurno ste u poslednje vreme primetili novu kategoriju na našem sajtu “Raskrinkavanje”, koja ima za cilj razotkrivanje lažnih (fake news) vesti iz oblasti meteorologije i prognoze vremena, odnosno smanjenje clickbait naslova. Ne želimo da objavljujemo lažne vesti (bar ne namerno), ili da raspirujemo mržnju i strah (e, ovo nećemo ni slučajno) – kako to, na žalost, velika većina današnjih “mainstream” medija čini.

Odlučili smo da ne stajemo ovde, već da stvar uzmemo u svoje ruke, i da plasiramo novi informativni portal za region Vojvodine, koji će se po mnogo čemu razlikovati od onih trenutno najpopularnijih, tzv. “mainstream” medija.

Primer članka sa VojvodinaDanas

Za sada, plasiraćemo vesti pretežno iz regiona Vojvodine, a koje su podeljene u tri glavne kategorije – Srem, Banat i Bačka, sa dodatnim podkategorijama sa nazivima većih centara ovih okruga Vojvodine. Plasiraćemo vesti iz oblasti kulture, ekonomije, IT-a, ali i sporta, magazina (zdravlja, zabave)…

Možete se prijaviti na našu email listu, i dobijati najvažnije vesti jednom nedeljno, ili se prijaviti na sistem obaveštenja (notifikacija) i dobijati važne vesti na svoj računar ili telefon, ne češće od 2 puta nedeljno.

NAPOMENA: Sajt nije u potpunosti dovršen, i postepeno će njegov sadržaj biti popunjavan. Detaljnije u nastavku. Takođe, sigurno smo zaboravili nešto da spomenemo u ovom prvom pisanju, ali biće prilike da vas narednih dana detaljnije upoznamo sa portalom.

Logo portala VojvodinaDanas

Nezavisnost – pre svega!

Portal će predvoditi potpuno nezavisne, i bar za sada – apolitične osobe, tako da će na portalu moći da se nađu vesti iz svih mogućih oblasti, bez ikakve cenzure i tuđe kontrole, od sada do – zauvek.

Međutim, treba imati u vidu da ta nezavisnost “košta”, pre svega jer je teže doći do sredstava za rast i napredak. Zbog toga se uzdamo u naše buduće posetioce, i sve one koji žele zdraviju sredinu za život u Vojvodini. I to baš u svakom smislu, ali pre svega mentalno.

Planovi za naredni period

Na samom početku, portal VojvodinaDanas broji samo dva urednika, koji su u proteklih 10-ak dana kreirali sajt, uključujući i ono vidljivo poput dizajna i početnog sadržaja, i nevidljivo (razne optimizacije, i sama urednička platforma).

  • Plan je da se postepenim rastom posete i jačanjem kapaciteta tim proširi, te da se što je pre moguće registrujemo u registar medija.
  • Već do kraja decembra plasiraćemo prve članke o Vojvodini, njenoj istoriji, turističkim potencijalima…
  • Pokretanje kolumni u naredna 2-3 meseca, gde ćemo u saradnji sa stručnjacima iz raznih oblasti pisati o zanimljivim temama, i od kojih ćemo svi moći po nešto korisno da naučimo.
  • Pokretanje opcije “prijavi problem” već do kraja januara, gde će svaki posetilac moći da prijavi neki komunalni problem iz svog kraja Vojvodine.
  • Pokretanje opcije “budi naš dopisnik”, gde će svaki pojedinac moći da da svoj doprinos vestima iz svog mesta, i da na taj način promoviše svoju lokalnu sredinu

Nadamo se da vam se svi ovi naši planovi sviđaju, a svi oni će mahom biti realizovani i sprovedeni u delo već do kraja januara.

Za kraj, da napomenemo da možete lajkovati našu Facebook stranicu, ili se učlaniti u Facebook grupu u slučaju da želite da dajete ozbiljan doprinos razvoju projekta VojvodinaDanas.

A da, upravo smo pokrenuli Twitter i Instagram!

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *