Šta raditi tokom kišnih jesenjih dana?

Leto je ušlo u svoju drugu polovinu, pa iako se čini da će još dugo trajati, svi znamo da to neće biti tako. Već za mesec dana kada jesen i kalendarski dođe, krenuće polako i kiše, a sa njima i nešto hladnije vreme. Nekada se dogodi da te kiše padaju i po nekoliko dana, pa iako to uglavnom ne budu jaki pljuskovi, ipak remete neke naše uobičajene aktivnosti, i teraju nas da menjamo određene navike. Dobro je znati da se i po kiši svašta može raditi, i da ona ne bi trebalo da nas omete u onome što smo nameravali da uradimo.

Gledanje sportskih utakmica

Kiša je idealno vreme da se ostane kod kuće ako vam se nigde ne ide. Pošto su razna fudbalska i košarkaška prvenstva već krenula, onda se gotovo svaki dan može pogledati neka dobra utakmica iz ovih sportova, a to je još bolja ideja kada je napolju loše vreme. Pozovite nekog prijatelja koga možda dugo niste videli, kupite različite zanimacije za grickanje, i pogledajte utakmicu omiljenog tima. U poluvremenu utakmice možete odigrati neke kazino igre online čisto kako biste uneli još malo zabave u taj dan. Na ovaj način će vam kišni dan sigurno mnogo brže proći nego što ste to mogli i da zamislite nakon što ste nakon izlaska iz kreveta videli kakvo je vreme napolju. 

Odlazak u šoping

Ako vidite da se spremaju loši dani sa dosta kiše, to može da vam bude signal da ih iskoristite za odlazak u šoping. Bilo da volite da kupujete ili ne, ono što je sigurno je da s vremena na vreme morate otići u šoping, a to bi onda trebalo da uradite kada je napolju loše vreme. Tako ćete uspeti da iskoristite kišno vreme na najbolji mogući način, a i obavićete ono što možda neko vreme odlažete. Bićete na toplom i zatvorenom, te nema bojazni da će vam kiša na bilo koji način nauditi. 

Viđanje sa prijateljima

Ako ste šoping već ranije obavili, onda sigurno možete da pozovete neke od prijatelja ili prijateljica kako biste se videli posle dužeg vremena. To može biti izlazak u neki restoran, ili odlazak do nekog omiljenog kafića. U svakom slučaju, uz toplu kafu ili čaj bićete ušuškani u toplom, te ni jesenju kišu nećete uopšte primetiti. 

Gledanje filmova

Ako ostajete kod kuće, jedna od odličnih opcija je i gledanje filmova i serije koje ste propustili, i za koje tokom leta niste imali vremena. To je sasvim normalno jer ste želeli da što više vremena provodite napolju, pa je i filmska umetnost morala da sačeka. Kišni dani su vam odličan izgovor za jedan dobar filmski maraton, a možete i spojiti i nekoliko epizoda ili celu sezone neke serije koju nikako da pogledate, a čuli ste da je odlična. 

Spremanje stana

Ako smatrate da vas kišni dani “usporavaju”, onda je najbolji način da to promenite tako što ćete tokom njihovog trajanja nešto veliko uraditi. To može biti generalno spremanje stana ili kuće, ili kompletno preuređenje jedne ili dve sobe. To je gotovo idealna aktivnost kada je napolju loše, a pomoći će vam i da se osećate dobro, ali i da nešto uradite u onom trenutku kada mislite da je teško da se uopšte i pokrenete. 

Planiranje putovanja

Dugi, kišni dani vam mogu biti i podsticaj da krenete da se pripremate za zimsku sezonu, odnosno da planirate neko zimovanje. Sigurno je da je turizam popularan u svakom godišnjem dobu, pa stoga možete planirate i neko putovanje krajem jeseni ako budete imali vremena i prostora. No, zimovanje je ono što vas svakako čeka, pa možete polako krenuti da razgledate šta se to nudi u predstojećoj sezoni, i gde biste to mogli ovoga puta putovati.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *