Promenljivo i većinom iznadprosečno toplo ove sedmice

Danas do kraja dana preovladavaće pretežno sunčano vreme, dok će u utorak biti umereno do pretežno oblačno sa kraćim sunčanim periodima. U periodu sreda-petak povremeno se očekuje kiša, a mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Danas do 24°C, dok će utorak biti najtopliji sa temperaturom do 26°C.

Danas i sutra padavine se ne očekuju. Danas će duvati slab vetar promenljivog smera, a u utorak slab do umeren vetar južnih smerova. Maksimalne dnevne temperature danas će se kretati između 22 i 24°C. U utorak jutanje od 13 do 15°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C.

U sredu će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, a mogući su i pljuskovi koji mogu biti praćeni grmljavinom. Više padavina trebalo bi očekivati u prvom delu dana. U sredu će doći i do pada temperatura, uz maksimume između 20 i 22°C.

U četvrtak će takođe biti uslova za ređu pojavu pljuskova, uz znatno manje padavina u odnosu na sredu. Dnevne temperature kretaće se između 21 i 23°C. U petak će, poput srede, ponovo biti više oblaka iznad našeg područja uz nestabilnije vreme, te povremenu kišu i mogućnost za pljuskove praćene grmljavinom.

Detaljnije informacije o vremenu od četvrtka, objavićemo u sredu. Krajem oktobra i početkom novembra takođe treba očekivati iznadprosečno toplo vreme, bez izgleda za jače zahlađenje.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *