Pljuskovi sa grmljavinom i u nastavku dana, u narednom periodu toplo, ali bez vrućine

Od 14 časova na području Vojvodine došlo je do destabilizacije atmosfere, uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Takvo vreme zadržava se i u večernjim časovima, kao i u noći ka nedelji. Sutra u prvom delu dana još uvek dosta oblaka iznad našeg područja, a potom sunčani intervali. U narednom periodu biće toplo, uz temperature oko i malo iznad prosečnih vrednosti za početak jula, i bez vrućina. Povremeno se očekuju pljuskovi.

U nedelju će preovladavati umereno do pretežno oblačno vreme sa kraćim sunčanim intervalima, i praktično celodnevnim uslovima za kratkotrajnu kišu ili pljusak praćen grmljavinom, ali ipak sa najvećom verovatnoćom oko podneva i u prvom delu popodneva. Kasnije popodne više Sunca. Nakon jutarnjih temperatura između 16 i 18°C, dnevne će se kretati između 26 i 28°C. Duvaće umeren severozapadni vetar.

U ponedeljak će biti pretežno sunčano i toplo vreme, a tako će biti i tokom većeg dela dana u utorak. U utorak u večernjim časovima i u noći ka sredi ponovo se očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Tokom ova dva dana jutarnje temperature će se kretati između 16 i 18°C, a maksimalne dnevne od 29 do 31°C.

U sredu će praktično tokom celog dana biti nestabilno, uz uslove za lokalne pljuskove i grmljavinu, biće toplo i sparno. Maksimalne temperature biće u neznatnom padu, i kretaće se između 28 i 30°C.

Srednjeročno posmatrano, tokom čitave naredne sedmice, a što je i gotovo cela prva dekada jula, ne treba očekivati tropske vrućine. Dnevne temperature uglavnom će se kretati između 28 i 31°C, a u petak i subotu (7-8. jula) bi mogle biti i nešto niže. Tropske noći se takođe ne očekuju, minimalne temperature kretaće se od 17 do 19°C.

Dakle, u narednih 7-10 dana uobičajeno toplo za ovo doba godine, bez velikih vrućina, uz povremene pljuskove i grmljavinu.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *