Iznadprosečno toplo do srede uz sporadične pljuskove u subotu, u utorak moguća veća promena

U subotu će još uvek tokom većeg dela dana biti uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak mestimično, dok će veče biti suvo. Dok će u nedelju i ponedeljak biti pretežno sunčano i prijatno toplo za kraj oktobra, u utorak i sredu treba očekivati povremenu kišu, pljuskove, i pad temperatura. U ponedeljak i utorak duvaće umeren južni i jugoistočni vetar, u sredu umeren do jak severozapadni.

U subotu će jutro biti hladnije u odnosu na prethodne dane, uz minimume između 9 i 11°C, dok će se maksimalne temperature kretati između 20 i 22°C – odnosno bez bitnije promene u odnosu na petak. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog smera.

U nedelju i ponedeljak preovladavaće pretežno sunčano i tokom dana toplije vreme. Jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 8 i 12°C (nijansu toplije jutro u ponedeljak), a maksimalne dnevne od 23 do 25°C. U ponedeljak i utorak duvaće umeren južni i jugoistočni vetar.

Ozbiljnija promena sinoptike uz dinamične vremenske uslove moguća je tokom naredne sedmice. U utorak u poslepodnevnim i večernjim časovima treba računati na destabilizaciju atmosfere, uz mestimičnu kišu, ali i mogućnost za pljuskove praćene grmljavinom. U utorak će se maksimalne temperature kretati oko 20°C, dok bi u sredu, prvog dana novembra, trebale biti ispod 20°C – odnosno konačno u granicama normale.

Za nastavak sedmice postoje još uvek značajna razmimoilaženja u numerički modelima, pa će više detalja biti objavljeno u nedelju ili ponedeljak. Za više detalja o vremenu narednih dana pratite trodnevnu prognozu, koja će biti ažurirana tokom vikenda.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *