U 19 časova u Vojvodini do 10cm snega, otežan saobraćaj preko Fruške Gore (FOTO)

Sneg je najpre u Sremu počeo da pada još u kasnijim prepodnevnim časovima, da bi se tokom poslepodneva padavine proširile i na ostatak Vojvodine. Očekivano, snega najmanje ima na severu Bačke i Banata, dok uprkos gotovo neprekidnom snegu do formiranja teško dolazi i na jugu i naročito jugoistoku Banata zbog problema sa temperaturom. Visina snega u 19 časova kreće se od simbolničnih 1cm na Paliću, u Kikindi i Vršcu do 10cm u Novom Sadu.

Izvor podataka: RHMZ Srbije
LokacijaVisina snega u 19h (cm)
Palić1
Sombor5
Kikinda1
Zrenjanin5
Novi Sad10
Sremska Mitrovica6
Banatski Karlovac3
Vršac1
Beograd4

Kako javljaju iz JP “Putevi Srbije” saobraćaj preko Fruške Gore je otežan, a na potezu Petrovaradin – Irig – raskrsnica za Vrdnik i druga traka (suprotan smer) važi zabrana za teretni saobraćaj. Takođe, na teritoriji Rume, na putnom pravcu Sremski Karlovci – Inđija, teretni sabraćaj se preusmerava na autoput. Nove informacije očekuju se do 21h, do kada mogu biti uvedene još neke zabrane, obzirom da sneg pada umerenim intenzitetom neprekidno.

Ovo su fotografije koje su zabeležili tokom ranijih večernjih časova naši pratioci :

Krovovi u Inđiji pod snegom
Krovovi u Inđiji pod snegom (Foto: Jovana Rodic Matijevic)
Ukrašen bicikl pod snegom u Turiji
Ukrašen bicikl pod snegom u Turiji (Foto: Dragan Zeremski)
Snežno veče u Temerinu
Snežno veče u Temerinu (Foto: Varga Zoltán)
Novi Sad pod snegom večeras
Novi Sad pod snegom večeras (Foto: Dragan Acan)

Današnji sneg uvod, glavno tek stiže!

U nastavku večeri kao i tokom noći očekuje se nastavak padavina, pa će se tako visina snežnog pokrivača samo uvećavati. Do značajnije promene u našim prognozama nije došlo, pa se tako možete poslužiti našom detaljnom prognozom u sinoć objavljenom članku, ili trodnevnom prognozom vremena koja je danas ažurirana.

Ovde ćemo tek ukratko reći da će sneg padati sve do nedelje u jutarnjim, odnosno prepodnevnim časovima kada se očekuje prestanak padavina na teritoriji Vojvodine, najpre na severu i zapadu, a potom i na jugu i istoku pokrajine. U globalu, očekujemo u nedelju ujutro između 10 i 30cm snega, a detaljniju prognozu visine snega po regionima takođe možete pročitati u sinoć objavljenoj prognozi.

Temperature će se tokom čitavog perioda snežnih padavina kretati između -1 i 1°C, retko do -2°C, tako da će biti i dosta bljuzgavice u narednim danima, a na prohodnijim putnim pravcima ne treba očekivati značajnije probleme. Činjenica da temperature neće biti dublje u minusu trebalo bi da olakša posao putarima na raščićavanju putnih pravaca, naročito prvog i drugog prioriteta. Značajniji minusi očekuju se po prestanku padavina, od noći ka ponedeljku.

Mi ćemo i sutra redovno izveštavati o snegu, a vas pozivamo da nam šaljete vaše fotografije i video snimke iz vašeg kraja u inbox FB stranice ili na email, objavljen na kontakt stranici. One kvalitetnije ćemo rado objaviti!

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *