Stiže promena vremena uz kišu i grmljavinu, naredna dva dana prijatnije

U odnosu na prvobitna očekivanja oblaci i nešto svežiji vazduh stigli su do Vojvodine nešto ranije, pa su se danas maksimalne temperature kretale između 29 i 33°C. Kiša već mestimično pada, a tokom večeri se očekuje češća pojava kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uz malu mogućnost i za pojavu vremenskih nepogoda. U ponedeljak i utorak prijatnije temperature, u ponedeljak do 28°C, u utorak do 31°C.

Večeras ponegde jači razvoj oblaka

Pored slojaste oblačnosti koja će mestimično donositi kišu u nastavku večeri, očekuje se i lokalna pojava jake konvekcije, pa će tako biti uslova za lokalne pljuskove praćene grmljavinom, kojih u ovom trenutku (18h) već ima na području Beograda i Pančeva.

Postojaće uslovi i za lokalnu pojavu vremenskih nepogoda sa olujnim vetrom, obilnijom kišom za kratko vreme i pojavom grada. Sa druge strane, u nekim predelima će pasti sasvim simbolična količina kiše.

Nestabilnosti u nedelju uveče (ARW)
Nestabilnosti u nedelju uveče (ARW)

Kada govorimo o Vojvodini, nešto veća verovatnoća za jači razvoj oblaka važiće za područje Banata.

Bez vrućine naredna dva dana uz ređe pljuskove

Tokom ponedeljka i utorka preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena, posebno u utorak. Tokom oba dana biće uslova za poslepodnevne pljuskove praćene grmljavinom, a nešto češća pojava istih očekuje se u ponedeljak, dok će se u utorak u većini predela ipak zadržati suvo vreme.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom u ponedeljak popodne (ARW)
Lokalni pljuskovi sa grmljavinom u ponedeljak popodne (ARW)

U ponedeljak će se jutarnje temperature kretati između 17 i 19°C, a maksimalne dnevne od 26 do 28°C. U utorak će se minimalne temperature kretati između 16 i 19°C, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 29 do 31°C.

PROČITAJTE JOŠ: Meteo robot (VMBot) je naš novi projekat, odgovaraće na poruke na Facebook stranici

Sredinom sedmice smena sunca i oblaka uz dnevne temperature oko 30°C

Sredinom predstojeće sedmice, između srede i petka, očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i uslovima za ređu pojavu poslepodnevnih pljuskova.

Maksimalne temperature kretaće se oko i malo iznad 30°C, dok će se jutarnje kretati uglavnom između 17 i 20°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!