Ovog jutra mestimična ledena kiša u Vojvodini, uglavnom u manjoj količini

U drugom delu noći i u jutarnjim časovima širom Vojvodine nakon snega bilo je pojave ledenih zrnaca i kiše koja se ledi pri tlu, srećom – to je bilo pred kraj padavina pa tako nije pala veća količina padavina u ovom obliku. Ledena kiša najpre je počela da pada na području Sremske Mitrovice i Beograda, oko 2 sata po ponoći.

Pojava ledene kiše zvanično je osmotrena još u Somboru, Novom Sadu i u Banatskom Karlovcu. Temperature se u 8 časova kreću između -4 i -1°C na području Vojvodine, zato je česta pojava poledice, budite oprezni u saobraćaju i kada se pešaka krećete ulicama. Najveća količina ledene kiše pala je na području Srema, dok je u ostatku Vojvodine pala uglavnom mala količina.

Radarska slika RHMZ - 0830h sa prikazom kretanja padavina
Radarska slika RHMZ – 0830h sa prikazom kretanja padavina

Padavina još uvek ima u većem delu Bačke i na severu Banata, i to u obliku snega, ledenih zrnaca i ledene kiše. Zato se stanovnicima tog područja preporučuje dodatna opreznost. Do 10 časova i tamo se očekuje potpuni prestanak padavina.

Videćemo šta nam dolazi novi talas padavina koji počinje večeras, a o kojem smo takođe pisali sinoć, dok ćemo se danas nešto detaljnije pozabaviti istim, kao i razvojem meteorološke situacije do ponedeljka.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *