Ovog jutra mestimična ledena kiša u Vojvodini, uglavnom u manjoj količini

U drugom delu noći i u jutarnjim časovima širom Vojvodine nakon snega bilo je pojave ledenih zrnaca i kiše koja se ledi pri tlu, srećom – to je bilo pred kraj padavina pa tako nije pala veća količina padavina u ovom obliku. Ledena kiša najpre je počela da pada na području Sremske Mitrovice i Beograda, oko 2 sata po ponoći.

Pojava ledene kiše zvanično je osmotrena još u Somboru, Novom Sadu i u Banatskom Karlovcu. Temperature se u 8 časova kreću između -4 i -1°C na području Vojvodine, zato je česta pojava poledice, budite oprezni u saobraćaju i kada se pešaka krećete ulicama. Najveća količina ledene kiše pala je na području Srema, dok je u ostatku Vojvodine pala uglavnom mala količina.

Radarska slika RHMZ - 0830h sa prikazom kretanja padavina
Radarska slika RHMZ – 0830h sa prikazom kretanja padavina

Padavina još uvek ima u većem delu Bačke i na severu Banata, i to u obliku snega, ledenih zrnaca i ledene kiše. Zato se stanovnicima tog područja preporučuje dodatna opreznost. Do 10 časova i tamo se očekuje potpuni prestanak padavina.

Videćemo šta nam dolazi novi talas padavina koji počinje večeras, a o kojem smo takođe pisali sinoć, dok ćemo se danas nešto detaljnije pozabaviti istim, kao i razvojem meteorološke situacije do ponedeljka.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!