Noćas promena vremena, narednih 5 do 7 dana ispod 30°C uz svežija jutra

Večerašnji front doprineće da se dugoročna prognoza sa kraja juna koliko toliko ostvari u predstojećem periodu. Oblaci će početi da se „gomilaju“ u nastavku večeri. Večeras, noću, a naročito u drugom delu noći i ujutru mestimično se očekuju kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Međutim, glavna karakteristika ovog fronta biće kao i prošlog puta na udare jak severni i severozapaadni vetar, dok će se ponegde zadržati skroz suvo vreme.

Večeras će padavine biti retkost, a veća šansa važiće za zapadne i severne predele pokrajine. Biće uslova i za grmljavinu, ali zato severni i severozapadni vetar neće omanuti.

Tokom noći pojačan severozapadni vetar (GFS)

Tokom noći i jutra nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. Značajnije padavine ne treba očekivati, uglavnom 3 do 6mm vodenog taloga, negde ni toliko. Veća verovatnoća za kišu važiće za drugi deo noći i samo jutro. Sutra pre podne još ponegde kiša i grmljavina, od sredine dana delimično razvedravanje. U drugom delu dana se tako očekuju i kraći sunčani periodi.

Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 16°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 22 do 24°C.

Uz promenljivu oblačnost naredne sedmice dnevne temperature ispod 30°C

Od ponedeljka do četvrtka preovladavaće malo do umereno oblačno vreme i relativno toplo. Temperature će biti oko i malo ispod normale za ovo doba godine.

U ponedeljak i utorak jutarnje temperature kretaće se između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne od 23 do 25°C. Vrlo prijatno, čak i sveže za ovo doba godine. U sredu će ipak biti malo toplije, uz jutarnje temperature oko 15°C, i maksimalne dnevne do 29°C.

Maksimalne temperature u ponedeljak do 25 stepeni (GFS)

U ponedeljak će duvati pojačan severni i severoistočni vetar, dok će u utorak i sredu vetar biti slab i promenljivog smera.

Nastavak perioda još uvek nije prognostički najjasniji, ali izvesno je da nas do kraja sledeće sedmice ne očekuju vrućine. Jedino u četvrtak i nedelju meriće se temperature oko i malo preko 30°C, uz jutarnje ispod 20°C (bez tropskih noći).

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!