Mraz još noćas, sledi topliji i sušniji period, sledeće sedmice oko 20°C

Nakon dve zimske epizode na samom početku astronomskog proleća, u narednom periodu konačno ćemo imati priliku da uživamo u vremenskim prilikama kakve priliče kalendaru. Počevši od vikenda temperature će se vratiti u normalu, dok će u drugom delu naredne sedmice vrlo verovatno biti čak i iznad normale. Mraz će na 2m visine biti pretnja još u petak, dok se mogućnost prizemnog mraza na 5cm zadržava još i u danima vikenda. Ponedeljak i utorak biće vetroviti.

U petak se očekuje pretežno sunčano i još toplije vreme, nakon češće pojave mraza u jutarnjim satima. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Jutarnje temperature kretaće se između -3 i 0°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 13 do 15°C.

U danima vikenda preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima koji će biti duži u subotu. Duvaće najčešće umeren severoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 4°C (uz pojavu jutarnjeg mraza na 5cm), dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 15 do 17°C.

Vetrovito početkom naredne sedmice

U ponedeljak i utorak preovladavaće pretežno sunčano i još malo toplije, ali vetrovito vreme. U ponedeljak će duvati jak jugoistočni vetar, na udare i olujne jačine, u utorak umeren do jak, ponegde na udare i olujne jačine. Slabljenje vetra očekuje se u drugom delu dana.

Maksimalne temperature kretaće se u ponedeljak između 15 i 17°C, a u utorak između 16 i 18°C.

Od 9. aprila maksimumi oko 20°C

Od četvrtka 9. aprila uz dalji lagani porast temperatura, očekuje se da maksimalne dnevne temperature dostižu oko 20°C. Postoji tendencija da čak u petak i za dane narednog vikenda dnevne temperature prelaze 20°C, ali o tome ćemo detaljnije pisati početkom naredne sedmice.

Prognoza za Suboticu narednih 10 dana (ECMWF)

Takođe, uz dominantan uticaj polja povišenog vazdušnog pritiska (anticiklona) u narednih 10-ak dana očekuje nas stabilno i suvo vreme.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!