Mraz još noćas, sledi topliji i sušniji period, sledeće sedmice oko 20°C

Nakon dve zimske epizode na samom početku astronomskog proleća, u narednom periodu konačno ćemo imati priliku da uživamo u vremenskim prilikama kakve priliče kalendaru. Počevši od vikenda temperature će se vratiti u normalu, dok će u drugom delu naredne sedmice vrlo verovatno biti čak i iznad normale. Mraz će na 2m visine biti pretnja još u petak, dok se mogućnost prizemnog mraza na 5cm zadržava još i u danima vikenda. Ponedeljak i utorak biće vetroviti.

U petak se očekuje pretežno sunčano i još toplije vreme, nakon češće pojave mraza u jutarnjim satima. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Jutarnje temperature kretaće se između -3 i 0°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 13 do 15°C.

U danima vikenda preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima koji će biti duži u subotu. Duvaće najčešće umeren severoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 4°C (uz pojavu jutarnjeg mraza na 5cm), dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 15 do 17°C.

Vetrovito početkom naredne sedmice

U ponedeljak i utorak preovladavaće pretežno sunčano i još malo toplije, ali vetrovito vreme. U ponedeljak će duvati jak jugoistočni vetar, na udare i olujne jačine, u utorak umeren do jak, ponegde na udare i olujne jačine. Slabljenje vetra očekuje se u drugom delu dana.

Maksimalne temperature kretaće se u ponedeljak između 15 i 17°C, a u utorak između 16 i 18°C.

Od 9. aprila maksimumi oko 20°C

Od četvrtka 9. aprila uz dalji lagani porast temperatura, očekuje se da maksimalne dnevne temperature dostižu oko 20°C. Postoji tendencija da čak u petak i za dane narednog vikenda dnevne temperature prelaze 20°C, ali o tome ćemo detaljnije pisati početkom naredne sedmice.

Prognoza za Suboticu narednih 10 dana (ECMWF)

Takođe, uz dominantan uticaj polja povišenog vazdušnog pritiska (anticiklona) u narednih 10-ak dana očekuje nas stabilno i suvo vreme.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 612

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *