Jutros i do -15°C, u nastavku dana i tokom noći ponegde ledena kiša

Jutarnje temperature na području Vojvodine kretale su se između -15°C i -11°C. Najhladnije je bilo u Banatu, i to prema zvaničnim merenjima RHMZ u Vršcu i Zrenjaninu, dok je najviša minimalna temperatura, a opet daleko ispod nule, zabeležena na Paliću. Ratarske kulture nisu ugrožene, obzirom da je najveći deo Vojvodine pod snežnim pokrivačem. Temperature su sada u osetnijem porastu, a tokom kasnijeg poslepodneva, večeri i tokom noći, mestimično se očekuje pojava ledene kiše i snega.

Kao što smo juče već spomenuli danas će sa dolaskom okludovanog toplog fronta ka nama priticati znatno toplija vazdušna masa. Sa zadržavanjem hladnog vazduha u prizemnom sloju, a prilivom toplijeg vazduha u kritičnom sloju 500 do 1200m, kasnije poslepodne, tokom večeri i predstojeće noći osim snega može biti vrlo nezgodne kiše koja će se lediti pri tlu. Očekivanja su da će temperatura najteže preći u plus u pomenutom kritičnom sloju na području Banata, i upravom u ovom delu Vojvodine su najveće šanse da sve padavine budu u obliku snega, ili eventualno ledenih zrnaca.

Temperatura u kritičnom sloju na oko 1000m (ARW)
Temperatura u kritičnom sloju na oko 1000m (ARW)

Ukoliko u vašem kraju pada ledena kiša budite maksimalno oprezni u saobraćaju i prilikom kretanja ulicama. Bez preke potrebe ne krećite na put! Podsećamo, nove najave uvek možete pratiti na našoj trodnevnoj prognozi za Vojvodinu i Beograd.

Prema poslednjim merenjima u 13 časova temperature se na području Vojvodine kreću od -5°C u Zrenjaninu i Kikindi do 0°C u Novom Sadu.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.