Jutros i do -15°C, u nastavku dana i tokom noći ponegde ledena kiša

Jutarnje temperature na području Vojvodine kretale su se između -15°C i -11°C. Najhladnije je bilo u Banatu, i to prema zvaničnim merenjima RHMZ u Vršcu i Zrenjaninu, dok je najviša minimalna temperatura, a opet daleko ispod nule, zabeležena na Paliću. Ratarske kulture nisu ugrožene, obzirom da je najveći deo Vojvodine pod snežnim pokrivačem. Temperature su sada u osetnijem porastu, a tokom kasnijeg poslepodneva, večeri i tokom noći, mestimično se očekuje pojava ledene kiše i snega.

Kao što smo juče već spomenuli danas će sa dolaskom okludovanog toplog fronta ka nama priticati znatno toplija vazdušna masa. Sa zadržavanjem hladnog vazduha u prizemnom sloju, a prilivom toplijeg vazduha u kritičnom sloju 500 do 1200m, kasnije poslepodne, tokom večeri i predstojeće noći osim snega može biti vrlo nezgodne kiše koja će se lediti pri tlu. Očekivanja su da će temperatura najteže preći u plus u pomenutom kritičnom sloju na području Banata, i upravom u ovom delu Vojvodine su najveće šanse da sve padavine budu u obliku snega, ili eventualno ledenih zrnaca.

Temperatura u kritičnom sloju na oko 1000m (ARW)
Temperatura u kritičnom sloju na oko 1000m (ARW)

Ukoliko u vašem kraju pada ledena kiša budite maksimalno oprezni u saobraćaju i prilikom kretanja ulicama. Bez preke potrebe ne krećite na put! Podsećamo, nove najave uvek možete pratiti na našoj trodnevnoj prognozi za Vojvodinu i Beograd.

Prema poslednjim merenjima u 13 časova temperature se na području Vojvodine kreću od -5°C u Zrenjaninu i Kikindi do 0°C u Novom Sadu.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 612

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *