Zimske temperature uz umeren mraz do 11. februara, nakon čega sledi otopljenje

Tokom narednih 5 dana u Vojvodini (ali i u većem delu regiona) biće stabilno i suvo vreme, uz smenu oblačnih i sunčanih perioda (kojih će biti znatno više), te ređu pojavu jutarnje magle. Sve do subote 11. februara očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi, dok će dnevne temperature biti oko i malo iznad nule. Narednog vikenda očekuje se priliv toplijeg vazduha u naše krajeve. Bićemo pod uticajem prostranog anticklona uz povišen vazdušni pritisak, svakodnevno iznad 1035hPa odnosno milibara. U danima sa slabijim vetrom očekuje se pojačano zagađenje!

U ponedeljak i utorak jutarnje temperature kretaće se između -8 i -4°C, a maksimalne dnevne od 0 do 2°C. Biće malo do umereno oblačno, uz duže sunčane intervale. U ponedeljak će duvati umeren severoistočni vetar, uveče u slabljenju, dok će u utorak duvati slab do umeren severac.

Prostrani anticiklon iznad Evrope – utorak GFS

U sredu i četvrtak bez bitnije promene vremena. U sredu će biti više oblaka, kada je moguće samo provejavanje snega, dok će u četvrtak biti pretežno sunčano. Tokom ova dva dana duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar, nešto jači u četvrtak u odnosu na sredu. Jutarnje temperature kretaće se između -7 i -3°C, a maksimalne dnevne od 2 do 4°C.

U petak, poput četvrtka, nakon mestimične jutarnje sumaglice ili kratkotrajne (ledene) magle, uz minimume između -8 i -4°C, tokom dana će biti pretežno sunčano uz maksimalne temperature između 2 i 4°C.

Naravno, predlažemo da narednih dana pratite našu trodnevnu prognozu vremena za Vojvodinu i Beograd, ili prognozu po lokacijama, za više detalja i eventualne manje promene u prognozi.

Druga dekada februara toplija?

Predstojećeg vikenda očekuje se priliv toplijeg vazduha u naše krajeve, a moguće su i padavine u obliku kiše. U subotu se još uvek očekuje jutarnji mraz, dnevne temperature će preći peti podeok Celzijusove skale, dok bi nedelja bila još toplija, uz jutarnju temperaturu takođe iznad nule. Više detalja pisaćemo od srede, kada se ovaj termin približi, obzirom da numerički modeli još uvek nisu usaglašeni.

Meteogram desetodnevne prognoze za Novi Sad – prva polovina februara

Druga dekada februara u svakom slučaju će biti toplija od prve, uz tek poneki slab jutarnji mraz, i dnevne temperature uglavnom između 5 i 10°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *