Vreme do pred sam kraj februara imaće karakteristike ranog proleća

Do kraja aktuelne sedmice očekuje se promenljivo oblačno vreme sa dosta sunčanih intervala, i do predstojećeg vikenda bez padavina. Kiša je moguća u danima vikenda, dok će drugog dana vikenda (26.02) uslediti i pad temperatura. Tokom većeg dela sedmice dnevne temperature će biti malo iznad 15°C, a tokom celog perioda neće biti pojave jutarnjeg mraza! Dakle, skoro do samog kraja aktuelne sedmice imaćemo temperature znatno iznad normale, dok bi sam kraj meseca bio nešto svežiji.

U utorak i sredu će preovladavati pretežno sunčano vreme, u sredu ponegde uz jutarnju sumaglicu ili maglu. U četvrtak će uz nešto više oblaka biti promenljivo oblačno, ali još uvek uz sunčane periode, a poput jutra u sredu – takođe je moguća kratkotrajna pojava magle. U utorak i sredu jutarnje temperature kretaće se uuglavnom između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 15 do 17°C. U četvrtak se ne očekuje promena jutarnjih temperatura, dok će dnevne biti stepen-dva niže u odnosu na utorak i sredu.

Tokom utorka i srede duvaće slab do umeren severozapadni vetar, uveče u sredu u okretanju na istočni i jugoistočni. U četvrtak 23. februara duvaće umeren jugoistočni vetar, na udare kratkotrajno jak, pre svega u Banatu.

U petak će praktično tokom celog dana biti uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak, počevši već od noći ka petku. Vreme će tako više podsećati na april. Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne od 15 do 17°C. U subotu će takođe biti uslova za kišu i pljuskove, uz verovatnu kulminaciju ovog toplog talasa i dnevne maksimume koji bi ponegde dostizali i 19°C.

Promena sinoptičke situacije uz ciklonsku cirkulaciju u regionu krajem nedelje po GFS modelu

U nedelju se očekuje jače zahlađenje, pa tako dnevne temperature neće prelaziti deseti podeok Celzijusove skale. O detaljima promene vremena za vikend pisaćemo najverovatnije u četvrtak 23. februara.

Sam kraj februara i početak marta mogli bi biti meteorološki zanimljiviji u vidu promenljivijih temperatura i padavina, pa čak i uz neku malu verovatnoću da bude i malo (mokrog) snega!

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *