Vetar u Vršcu dostizao 125km/h, evo šta nas očekuje do kraja nedelje

Najjači udar od čak 35m/s zabeležen je sinoć oko 23 časa. U ostatku Vojvodine udari jugoistočnog vetra nisu prelazili ni 20m/s, odnosno 72km/h. Mediji navode da je olujni vetar čupao dve bandere u Zemunu, kao i grane, dok je olujni i orkanski vetar izvrnuo kamion na putnom pravcu Vršac – Vatin.

Odmah posle Vršca najjači udar vetra zabeležen je u Banatskom Karlovcu, 76km/h odnosno 21m/s. U ostatku Vojvodine vetar je bio jak uz retko dostizanje olujne jačine, odnosno udari vetra kretali su se uglavnom između 12 i 15m/s.

Bez značajnijih padavina do kraja sedmice

Danas do kraja dana očekuje se oblačno i tmurno vreme, povremeno sa slabom kišom, uglavnom u večernjim časovima. Maksimalne temperature kretaće se između 9 i 13°C. Duvaće umeren zapadni vetar.

U četvrtak će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, još ujutru i pre podne ponegde sa slabom kišom (rosuljom), uglavnom u Banatu. U večernjim časovima delimično razvedravanje. Duvaće umeren, na udare povremeno i jak severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 7 do 9°C.

Anticiklon će obezbediti stabilno vreme od petka (ECMWF) – tropicaltidbits.com

U petak će preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Očekuje se pojava prizemnog mraza, odnosno temperature pri tlu će se spustiti ispod nule. Na 2m visine (meteorološki zaklon) jutarnje temperature kretaće se između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 9 do 11°C.

U subotu česta pojava magle u prvom delu dana, dok u drugom delu dana može biti sunčanih perioda. U nedelju ujutru mestimična magla, u nastavku dana pretežno do potpuno oblačno, ali uglavnom suvo vreme. U subotu postoji verovatnoća za prvi mraz (na 2m visine) u većini predela.

O vremenskim prilikama za vikend pisaćemo u nekoj novoj objavi, a svakako pratite i našu trodnevnu prognozu vremena koju ažuriramo svakodnevno, i učlanite se na naš Viber ili Telegram kanal gde objavljujemo prve informacije.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *