U Vojvodini između 20 i 70mm kiše za 24 sata, nova kiša u četvrtak

Tokom jučerašnjeg dana, prethodne noći, i današnjeg jutra, na području Vojvodine palo je između 20 i 45mm kiše, odnosno oko 33mm vodenog taloga u proseku. Najviše kiše palo je u Neuzini kod Sečnja – 69.3mm, a najmanje prema zvaničnim merenjima u Riđici kod Sombora – 19.8mm.

Dosta kiše palo je i na području Kule i Kikinde, gde se akumuliralo 47mm odnosno 45mm vodenog taloga za 24 sata. Na području opštine Titel takođe se akumuliralo više od 40mm vodenog taloga, slično je i na području Zrenjanina, dok je najmanje kiše palo u opštinama Sombor i Subotica.

Padavine u poslednja 24h (do utorka u 8h) – Izvor: ogimet.com

Do momenta pisanja ovog članka (oko podneva) kiša je prestala da pada u većem delu Vojvodine, a još samo ponegde ima slabe sipeće kiše (rosulje). Do kraja dana računa se i na delimično razvedravanje.

Na planinama jugozapadne Srbije došlo je do formiranja manjeg snežnog pokrivača, visine do 3cm.

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/posts/2762946457320292

Sutra suvo i toplije, u četvrtak i petak još malo kiše

Sredu će obeležiti promenljivo oblačno i suvo vreme sa intervalima sunčanog vremena. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, a temperatura će biti u porastu. Nakon hladnijeg jutra i minimalnih temperatura između 4 i 6°C, maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 16 do 18°C.

Tokom četvrtka i petka bićemo pod uticajem novog ciklona, pa se tako očekuje pretežno do potpuno oblačno vreme tokom ova dva dana, povremeno sa kišom, ali reč je o znatno manjoj količini – uglavnom 10 do 15mm za 48 sati, samo ponegde do 20mm. U četvrtak će se maksimalne temperature kretati između 16 i 19°C, a u petak od 12 do 15°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

One comment

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *