U Vojvodini između 20 i 70mm kiše za 24 sata, nova kiša u četvrtak

Tokom jučerašnjeg dana, prethodne noći, i današnjeg jutra, na području Vojvodine palo je između 20 i 45mm kiše, odnosno oko 33mm vodenog taloga u proseku. Najviše kiše palo je u Neuzini kod Sečnja – 69.3mm, a najmanje prema zvaničnim merenjima u Riđici kod Sombora – 19.8mm.

Dosta kiše palo je i na području Kule i Kikinde, gde se akumuliralo 47mm odnosno 45mm vodenog taloga za 24 sata. Na području opštine Titel takođe se akumuliralo više od 40mm vodenog taloga, slično je i na području Zrenjanina, dok je najmanje kiše palo u opštinama Sombor i Subotica.

Padavine u poslednja 24h (do utorka u 8h) – Izvor: ogimet.com

Do momenta pisanja ovog članka (oko podneva) kiša je prestala da pada u većem delu Vojvodine, a još samo ponegde ima slabe sipeće kiše (rosulje). Do kraja dana računa se i na delimično razvedravanje.

Na planinama jugozapadne Srbije došlo je do formiranja manjeg snežnog pokrivača, visine do 3cm.

U skladu sa našom najavom, Tara i još neke planine jugozapadne Srbije su se jutros zabelele.Izvor: RTS

Gepostet von VojvodinaMeteo am Dienstag, 13. Oktober 2020

Sutra suvo i toplije, u četvrtak i petak još malo kiše

Sredu će obeležiti promenljivo oblačno i suvo vreme sa intervalima sunčanog vremena. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, a temperatura će biti u porastu. Nakon hladnijeg jutra i minimalnih temperatura između 4 i 6°C, maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 16 do 18°C.

Tokom četvrtka i petka bićemo pod uticajem novog ciklona, pa se tako očekuje pretežno do potpuno oblačno vreme tokom ova dva dana, povremeno sa kišom, ali reč je o znatno manjoj količini – uglavnom 10 do 15mm za 48 sati, samo ponegde do 20mm. U četvrtak će se maksimalne temperature kretati između 16 i 19°C, a u petak od 12 do 15°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

1 komentar
  1. Subotičanin kaže

    Živim jednom selu pored Subotice, od juče do sad ukupno je palo 37.5 mm kiše.

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!