U utorak osveženje uz grmljavinske pljuskove, iznadprosečno toplo vreme se brzo vraća

U utorak će biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme uz lokalnu pojavu pljuskova i grmljavine. Doći će i do priliva hladnije vazdušne mase, nekad sredinom dana. Potom će sredu i četvrtak obeležiti znatno prijatnije temperature, čak i ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine, dok će novi i osetniji porast temperatura uslediti već od petka.

Sutra već u prepodnevnim časovima sporadično može biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, kada govorimo o Vojvodini. Ipak, atmosfera će biti nestabilnija u poslepodnevnim i večernjim časovima, kada se očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Ponegde će se tokom celog dana zadržati suvo vreme i bez padavina, dok će sa druge strane biti uslova i za vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 16°C, a maksimalne dnevne od 25 do 28°C. Duvaće umeren, tokom prolaska hladnog fronta (sredinom dana) na udare jak severozapadni vetar.

Lokalne padavine sa grmljavinom u utorak (Swiwss 4×4) – meteologix.com

U sredu će preovladavati promenljivo oblačno i suvo vreme. U prvom delu dana se očekuje više oblaka, dok se popodne očekuju duži sunčani intervali. Duvaće umeren, povremeno na udare jak severni i severoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne od 20 do 22°C.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano, i nakon prohladnog jutra, tokom dana prijatno toplo vreme. Duvaće slab istočni i jugoistočni vetar. Minimalne temperature biće u intervalu od 5 do 8°C, a maksimalne dnevne od 23 do 25°C.

Znatno toplije ponovo u petak i subotu

U petak i subotu očekuje se novi osetniji porast temperatura. Tokom ova dva dana preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, posebno u petak. U petak će se jutarnje temperature kretati između 8 i 11°C, a u subotu između 12 i 15°C. Dnevne temperature će biti slične, i kretaće se između 27 i 31°C (nešto toplija svakako će biti subota).

Već u petak i za vikend oko 30 stepeni – 10 dana prognoza Novi Sad

Nove padavine nakon utorka, moguće su tek u nedelju 22. maja.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *