U utorak malo kiše uz olujni vetar, prava jesen i u nastavku sedmice

Ciklon koji se uveliko formira u Đenovskom zalivu zaputiće se prema severnom Jadranu uz dalje produbljivanje, odnosno jačanje. Području Vojvodine ovaj ciklon neće doneti značajnije padavine, ali hoće jak i olujni jugoistočni vetar. Duž Jadrana će do srede veče pasti i po 150mm kiše, a srećom značajnije padavine se od ovog ciklona ne očekuju ni u ostatku Srbije, obzirom da je dejstvo prethodnog ciklona izazvalo poplave na jugozapadu (npr. područje Raške, Tutina i Novog Pazara).

U utorak će u poslepodnevnim i večernjim časovima pasti malo kiše, uglavnom do 5mm vodenog taloga. Prethodnih dana na području Vojvodine je palo čak 30-50mm kiše. U prepodnevnim časovima duvaće uglavnom umeren jugoistočni vetar, ponegde sa jakim udarima. U nastavku dana očekuje se dalje jačanje jugoistočnog vetra, koji će tokom popodneva i večeri biti jak, a na udare olujne jačine do 25m/s (90km/h) što može nanedi i određenu materijalnu štetu. Nema sumnje da će boravak na otvorenom popodne i uveče biti vrlo neprijatan. Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 9 do 11°C.

Ozbiljan ciklon tokom utorka na severu Jadrana sa centrom ispod 985hPa (GFS) – meteologix.com

U sredu će doći do slabljenja jugoistočnog vetra koji će u prvom delu dana još uvek biti umeren. U nastavku dana u sredu duvaće umeren zapadni vetar, uz priliv hladnijeg vazduha uveče. Preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, a radiće se o manjoj količini padavina, ukupna dnevna akumulacija uglavnom 2-4mm. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 8°C, a maksimalne dnevne od 9 do 13°C.

Vreme u nastavku sedmice

U nastavku sedmice promenljivo oblačno vreme sa povremenim sunčanim intervalima, u sredu i četvrtak još uvek može biti malo mestimične kiše. Petak i subotu, odnosno 25 i 26. novembar trebalo bi da obeleži suvo vreme i bez padavina. U većini dana do kraja aktuelne sedmice dnevne temperature kretaće se oko 10°C, a jutarnje uglavnom između 2 i 5°C od srede do kraja sedmice. U petak i subotu jutro može biti nijansu hladnije, uz pojavu prizemnog mraza.

U petak i subotu je moguća češća pojava jutarnje magle.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *