U ponedeljak osetniji, ali kratkotrajan pad temperatura

Nakon letnjih temperatura kakve smo imali danas, i kakve ćemo imati sutra, u ponedeljak sledi osetniji pad temperatura, koji će biti kratkog daha. Već od srede / četvrtka vraćaju se prave letnje temperature, iako se radi već o drugoj dekadi oktobra. Do sredine meseca padavine se gotovo i ne očekuju.

U nedelju će u Vojvodini preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme sa kraćim sunčanim intervalima, ali uglavnom suvo i bez padavina. Samo ponegde moguća je po koja kap kiše. Od sredine dana duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će kasno uveče biti u slabljenju. Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 14°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C.

U nedelju će u poslepodnevnim časovima duvati jak severozapadni vetar ECMWF (meteologix.com)

U ponedeljak će preovladavati malo do umereno oblačno vreme, sa više sunca u odnosu na nedelju, ali će biti hladnije. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog smera. Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 19 do 21°C.

Slične vremenske prilike očekuju se i u utorak, biće malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima. U poslepodnevnim i večernjim časovima biće uslova za po koju kap kiše mestimično. Nakon jutarnjih temperatura između 10 i 13°C, maksimalne dnevne biće u intervalu od 21 do 23°C.

U nastavku sedmice preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, suvo i bez padavina. Postepeno će biti sve toplije, uz prave letnje temperature, odnosno nastavak Miholjskog leta. U četvrtak i petak maksimalne temperature kretaće se između 25 i 27°C, a slične temperature bi se zadržale i tokom narednog vikenda (14 i 15. oktobar). Do petka, jutarnje temperature kretaće se oko 10°C, da bi potom na kraju sedmice bile i više.

Tokom druge dekade oktobra, prema temperaturnim normalama, maksimalne temperature ne bi trebale prelaziti 21°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *