U nedelju i ponedeljak maksimumi oko 30°C, promenu treba očekivati od 16. aprila

Nakon vrlo visokih maksimuma juče i danas (juče od 27 do 29°C ; danas od 21°C u Somboru do 29°C u Banatskom Karlovcu), tokom naredna tri dana očekuju nas nešto niže temperature, još uvek iznad proseka, ali bliže normali za drugu dekadu aprila. Biće malo do umereno oblačno vreme do kraja sedmice, uz duže sunčane intervale, suvo i bez padavina. Izuzev današnjeg dana kada duva umeren severozapadni vetar, do kraja sedmice neće biti značajnijeg vetra.

U danima do kraja sedmice biće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i bez padavina. Tokom naredna tri dana minimalne temperature kretaće se uglavnom između 9 i 12°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C, ponegde i do 27°C.

Nedelja će biti najtopliji dan do kraja sedmice. Dok se jutarnje temperature neće bitnije menjati u odnosu na prethodne dane, maksimalne dnevne kretaće se između 27 i 29°C, a ponegde može biti izmereno i celih 30°C. U ponedeljak 15. aprila će biti još za nijansu toplije, uz maksimalne temperature između 28 i čak 30°C, a u južnim delovima pokrajine kao i u Beogradu može biti izmereno i 31°C.

Tokom četvrtka i petka iznad našeg područja ponovo će se naći i pesak iz Sahare, a koji je počeo da pristiže još danas. Najveće koncentracije očekuju se u petak u prvom delu dana. Koncentracije međutim neće biti ni blizu onih sa samog kraja marta i početka aprila meseca.

U danima do kraja sedmice vetar će biti slab, ređe umeren. U četvrtak, petak i subotu će vetar biti severnih smerova (SZ, S, SI), dok se u nedelju 14. aprila očekuje okretanje na južne smerove.

Priliv hladnijeg vazduha od utorka

Od utorka konačno treba očekivati i značajniji pad temperatura na našem području, i to za oko 10°C, a vrlo je moguće i više od srede 17. aprila. Za sada je izvesno da ćemo imati premeštanje hladnog fronta sa severozapada, koji će na barem nekoliko dana vratiti temperaturu u okvire normale za ovo doba godine, dok je eventualna ciklonska aktivnost još uvek upitna.

Od razvoja sinoptičke situacije zavisiće i količina padavina, tako da je još uvek rano govoriti o tome. Nešto kiše će sigurno pasti tokom utorka i srede.

Nakon što bi se dnevne temperature u utorak kretale oko 20°C (više detalja u prognozama narednih dana), u sredu bi se živa u termometrima u najtoplijem delu dana kretala oko 15°C, a slično bi trebalo biti i narednog četvrtka.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *