Toplo vreme zadržava se i sutra, večeras i sutra uveče može biti jakih oluja!

Na području Vojvodine danas u najtoplijem delu dana temperature su posle dužeg vremena prelazile 30°C, maksimalne terminske temperature kretale su se između 31 i 32°C, a kolike maksimalne temperature su zabeležili maksimalni termometri saznaćemo oko 20:30h. Toplo i pravo letnje vreme zadržava se i tokom sutrašnjeg dana na radost mnogih, međutim to nije glavna tema našeg pisanja, već postojana mogućnost za lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, a postojaće uslovi i za pojavu vremenskih nepogoda.

U nedelju do 32 stepena uz dosta sunca

Sutra se nakon prijatnog jutra i minimalnih temperatura koje će se kretati između 17 i 20°C, očekuje uglavnom malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i temperaturama između 30 i 32°C u najtoplijem delu dana. Duvaće slab vetar promenljivog smera.

Večeras i tokom noći nestabilno

Večeras i tokom predstojeće noći na području Vojvodine biće nestabilno uz uglavnom ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. To znači da bi u većini predela ipak trebalo da se zadrži suvo vreme, međutim naravno atmosfera uvek može da nas iznenadi kada su konvektivni lokalni procesi u pitanju. Treba istaći da će parametri nestabilnosti biti vrlo izraženi, pa su tako na lokalnom nivou moguće i vremenske nepogode sa gradom i jakim i olujnim vetrom. Oblačnost će se večeras premeštati u zapadnoj i jugozapadnoj struji prema istoku i severoistoku.

Relativno visok capeshear indeks noćas (ARW)
Relativno visok capeshear indeks noćas (ARW)

Mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu važiće čak i u nedelju rano ujutru, međutim u tom dobu dana eventualne vremenske nepogode ne treba očekivati.

U nedelju uveče ponovo rastu šanse za nevreme

U nedelju uveče ponovo može biti lokalno jakih oluja, zapravo šansa će sutra uveče biti čak i nešto veća od one večeras i noćas. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom sutra uveče bi već mogli zahvatati šire područje Vojvodine, a takođe će postojati šanse za olujno nevreme sa gradom, jakim i olujnim vetrom, ali i obilnijim padavinama za kratko vreme na izolovanom području. Lokalna oblačnost će se sutra uveče premeštati u zapadnoj struji prema istoku.

Već popodne može biti jakog razvoja oblaka (ARW)
Već kasnije popodne može biti jakog razvoja oblaka (ARW)
Uveče pljuskovi sa grmljavinom (ARW)
Uveče pljuskovi sa grmljavinom – oblačnost stiže sa zapada (ARW)

Ponedeljak bez šansi za nepogode, ali nestabilan i svežiji

U ponedeljak će preovladavati promenljivo oblačno i nestabilno vreme tokom čitavog dana. Mestimično se očekuju kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, temperature će biti u padu i u najtoplijem delu dana kretaće se između 24 i 27°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!