Tokom vikenda ređe nestabilnosti i toplo, ponedeljak donosi lokalno intenzivne grmljavinske procese, u drugom delu sledeće sedmice TROPSKI TALAS

Danas do kraja dana očekuje se malo do umereno oblačno vreme. Južni i srednji Banat imali su i danas lokalne pljuskove sa grmljavinom, gotovo mimo očekivanja, ali je u većem delu Vojvodine ostalo suvo vreme. I u nedelju će tokom većeg dela dana biti suvo, uz sunčane intervale, promenljivu oblačnost i toplo. Međutim, u večernjim časovima treba očekivati destabilizaciju atmosfere i pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom, dok će ponedeljak biti još nestabilniji dan sa kišom, a u drugom delu dana povremenim pljuskovima i grmljavinama, uz mogućnost i za izolovane vremenske nepogode. Nakon što će u utorak biti malo svežije, novi porast temperatura uslediće već od srede.

Večeras malo do umereno oblačno i uglavnom suvo, ali ne treba isključiti mogućnost za po koji izolovan pljusak.

U nedelju će se jutarnje temperature kretati između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne kretaće se od 28 do 30°C. Duvaće uglavnom slab vetar promenljivog smera. U večernjim časovima i u noći ka ponedeljku, očekuje se destabilizacija atmosfere, uz lokalne pljuskove i grmljavinu, koji bi najpre počeli da se razvijaju u Bačkoj i Sremu. Visinsko strujanje biće jugozapadno (oblaci će se premeštati prema severoistoku), a što će biti slučaj i u ponedeljak, sve do večernjih sati.

U ponedeljak se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, u prvom delu dana povremeno i mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. Kasnije posle podne i uveče očekuje se jača destabilizacija atmosfere, i nakon mestimičnih padavina iz (očekivajuće) slojaste oblačnosti u prvom delu dana, popodne i uveče očekuju se konvektivni procesi, uz pljuskove sa grmljavinom, a ovog puta će postojati šansa i za vremenske nepogode sa gradom, obilnim padavinama lokalnog karaktera, i olujnim vetrom u zoni pljuska. Jutarnje temperature kretaće se između 15 i 17°C, a maksimalne dnevne od 24°C na severozapadu do 28°C na jugoistoku Vojvodine.

U ponedeljak posebna najava po potrebi (nowcasting prognoza)

U ponedeljak u jutarnjim časovima ćemo izdati dopunu prognoze, ako ne u vidu zasebnog članka na sajtu, onda svakako u formi objave na društvenim mrežama, i našim informativnim kanalima na Viberu i Telegramu.

U drugom delu naredne sedmice preko 30°C

Nakon što će se u utorak zadržati znatna količina oblaka iznad našeg područja, uz sporadično slabu kišu ili kratkotrajan pljusak i manji pad temperatura, od srede se očekuje pretežno sunčano i svakim danom sve toplije vreme.

U utorak se očekuju prijatne maksimalne temperature između 23 i 25°C, a u sredu od 27 do 28°C. U četvrtak 6. juna treba računati na maksimume između 28 i 30°C, dok je sve izvesnije da ćemo narednog vikenda 8-9. juna prvi put ove godine meriti maksimume i do 35 stepeni Celzijusa.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *