Temperature oko i iznad proseka do 20. novembra uz povremenu kišu, vetrovito od utorka

U narednom periodu naše područje biće pod uticajem serije ciklona, čiji će se centri nalaziti zapadnije od nas, u oblasti Mediterana. Naše područje često će biti u toplom sektoru ovih ciklona, sa manje padavina, i uz često pojavu južnog i jugoistočnog vetra tokom naredne sedmice. Pojedini cikloni biće izuzetno snažni, pa će našim zapadnim susedima doneti obilnije padavine, uz veliku mogućnost za pojavu poplava i odrona, dok će u Vojvodini to uglavnom rezultovati iznadprosečno toplim vremenom, pojačanim vetrom, i povremenom kišom uz dosta oblaka.

Akumulacija vodenog taloga u regionu do subote (GFS)
Akumulacija vodenog taloga u regionu do subote (GFS)

Ponedeljak će obeležiti malo do umereno oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena, dok će u utorak biti umereno do potpuno oblačno, sa tek kraćim intervalima sunčanog vremena. Tokom oba dana očekuje se iznadprosečno toplo vreme, posebno u utorak.

U ponedeljak u večernjim časovima počeće da duva pojačan jugoistočni vetar. U utorak će duvati jak jugoistočni vetar, u Banatu sa udarima olujne jačine i do 20m/s, odnosno oko 80km/h.

Jak i olujni vetar u utorak (GFS)
Jak i olujni vetar u utorak (GFS)

U ponedeljak jutarnje temperature će se kretati između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 14 do 16°C. U utorak, jutarnje temperature kretaće se između 7 i 10°C, a maksimalne dnevne od 16 do 19°C.

U sredu i četvrtak malo kiše

Za razliku od ponedeljka i utorka u sredu i četvrtak će pored mnogo oblaka biti uslova i za kišu. Za više informacija svakako je najbolje da u narednim danima pratite našu trodnevnu prognozu, ili prognozu za vašu lokaciju.

U sredu će takođe duvati umeren do jak jugoistočni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine. Zadržava se veoma toplo vreme za ovo doba godine, uz dnevne maksimume između 17 i 19°C.

Visoke temperature za novembar u sredu (GFS)
Visoke temperature za novembar u sredu (GFS)

U četvrtak bi vetar bio u slabljenju na umeren, južni i jugoistočni, a biće još malo toplije, uz maksimalne temperature i do 20°C.

Temperature iznad proseka barem do 20. novembra

Ozbiljnijeg zahlađenja nema na vidiku, i u narednih 10-ak dana temperature će biti uglavnom iznad prosečnih vrednosti. U najtoplijem delu dana često između 15 i 20°C.

Dugoročni proračuni numeričkih modela nagoveštavaju da bi treća dekada novembra konačno mogla biti hladnije uz temperature u skladu sa kalendarom.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!