Temperature oko i iznad proseka do 20. novembra uz povremenu kišu, vetrovito od utorka

U narednom periodu naše područje biće pod uticajem serije ciklona, čiji će se centri nalaziti zapadnije od nas, u oblasti Mediterana. Naše područje često će biti u toplom sektoru ovih ciklona, sa manje padavina, i uz često pojavu južnog i jugoistočnog vetra tokom naredne sedmice. Pojedini cikloni biće izuzetno snažni, pa će našim zapadnim susedima doneti obilnije padavine, uz veliku mogućnost za pojavu poplava i odrona, dok će u Vojvodini to uglavnom rezultovati iznadprosečno toplim vremenom, pojačanim vetrom, i povremenom kišom uz dosta oblaka.

Akumulacija vodenog taloga u regionu do subote (GFS)
Akumulacija vodenog taloga u regionu do subote (GFS)

Ponedeljak će obeležiti malo do umereno oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena, dok će u utorak biti umereno do potpuno oblačno, sa tek kraćim intervalima sunčanog vremena. Tokom oba dana očekuje se iznadprosečno toplo vreme, posebno u utorak.

U ponedeljak u večernjim časovima počeće da duva pojačan jugoistočni vetar. U utorak će duvati jak jugoistočni vetar, u Banatu sa udarima olujne jačine i do 20m/s, odnosno oko 80km/h.

Jak i olujni vetar u utorak (GFS)
Jak i olujni vetar u utorak (GFS)

U ponedeljak jutarnje temperature će se kretati između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 14 do 16°C. U utorak, jutarnje temperature kretaće se između 7 i 10°C, a maksimalne dnevne od 16 do 19°C.

U sredu i četvrtak malo kiše

Za razliku od ponedeljka i utorka u sredu i četvrtak će pored mnogo oblaka biti uslova i za kišu. Za više informacija svakako je najbolje da u narednim danima pratite našu trodnevnu prognozu, ili prognozu za vašu lokaciju.

U sredu će takođe duvati umeren do jak jugoistočni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine. Zadržava se veoma toplo vreme za ovo doba godine, uz dnevne maksimume između 17 i 19°C.

Visoke temperature za novembar u sredu (GFS)
Visoke temperature za novembar u sredu (GFS)

U četvrtak bi vetar bio u slabljenju na umeren, južni i jugoistočni, a biće još malo toplije, uz maksimalne temperature i do 20°C.

Temperature iznad proseka barem do 20. novembra

Ozbiljnijeg zahlađenja nema na vidiku, i u narednih 10-ak dana temperature će biti uglavnom iznad prosečnih vrednosti. U najtoplijem delu dana često između 15 i 20°C.

Dugoročni proračuni numeričkih modela nagoveštavaju da bi treća dekada novembra konačno mogla biti hladnije uz temperature u skladu sa kalendarom.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *