Sveže u sredu, ali će brzo ponovo biti toplo uz povremene nestabilnosti

Večeras u većem delu Vojvodine pada kiša slabog do umerenog intenziteta, a kiša će povremeno padati i tokom predstojeće noći i sutra u prvom delu dana. U sredu će temperature biti ispod proseka, ali se već od četvrtka/petka vraća toplo i sparno vreme. U četvrtak i petak biće suvo sa dosta Sunca, dok se nova promena može očekivati u subotu.

Nastavlja se promenljivo i dinamično vreme i početkom sledećeg letnjeg meseca. Nakon povremene/mestimične kiše u sredu u prvom delu dana, u drugom delu dana uslediće delimično razvedravanje. Temperature će biti ispod proseka, ujutru između 14 i 16°C, a u najtoplijem delu dana između 20 i 23°C. Duvaće slab do umeren, zapadni i severozapadni vetar.

Hladnija vazdušna masa iznad središnje, istočne i jugoistočne Evrope – ECMWF (tropicaltidbits.com)

Tokom četvrtka i petka preovladavaće pretežno sunčano vreme, i postepeno sve toplije tokom dana, dok će jutra biti prohladna, naročito ono u četvrtak. Jutarnje temperature u četvrtak kretaće se između 12 i 15°C, a maksimalne temperature od 25 do 27°C. U petak minimalne od 13 do 16°C, a maksimalne dnevne od 27 do 29°C. U četvrtak će duvati slab do umeren zapadni i severozapadni vetar, a u petak uglavnom slab jugoistočni.

U subotu maksimumi oko 30°C prema ICON modelu (meteologix.com)

U subotu će biti veoma toplo, uz dnevne maksimume oko 30°C. U poslepodnevnim i večernjim časovima treba očekivati destabilizaciju vremena, usled premeštanja novog hladnog fronta preko naših krajeva (koji će međutim biti slabiji do aktuelnog u temperaturnom polju), uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Uz promenljivu oblačnost lokalnih pljuskova moglo bi biti i drugog dana vikenda, u nedelju 2. jula, kada dnevne temperature neće prelaziti 25°C.

Kako sada stoje stvari, novi tropski talas mogao bi da usledi od sredine I dekade jula, odnosno počevši od naredne srede.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *