Sutra zahlađenje, narednih dana do vikenda povremena kiša

Ovog decembra vreme jednostavno nema mira, i stabilizacija vremenskih prilika ne očekuje nas ni u narednim danima. Već sutra očekuje nas naoblačenje sa kišom koja će padati u prepodnevnim časovima i sredinom dana, a uslediće i zahlađenje. Dobra vest je da je vetar konačno oslabio, ali će sutra na kratko pojačati prilikom prolaska hladnog fronta. U četvrtak i petak biće toplije u odnosu na sredu, ali pretežno do potpuno oblačno i povremeno sa kišom, naročito u večernjim satima.

GFS - Ciklonijada u Evropi se nastavlja - petak sredina dana
GFS – Ciklonijada u Evropi se nastavlja – petak sredina dana

Sutra hladni front, na Fruškoj Gori će biti i pahulja

Već u drugom delu noći očekuje nas prolazak jednog hladnog frontalnog poremećaja, koji će nam osim osetnijeg pada temperature doneti i kišu, a na Fruškoj Gori će sutra pre podne i sredinom dana biti i pojave susnežice, u višim predelima možda i snega. Poslepodne će padavine prestati, najpre na severu. Generalno se ne očekuju značajnije padavine, uglavnom do 4mm. Sutra će pre podne duvati umeren zapadni i severozapadni vetar, a poslepodne slab zapadni, uveče i jugozapadni.

Sutra će se jutarnje temperature kretati između 4°C na krajnjem severu i čak 9°C na jugu Banata, a maksimalne dnevne oko 5°C u svim predelima, što znači da se na severu neće bitnije menjati, a na jugu pokrajine će čak jutarnja biti viša od dnevne.

U četvrtak već malo toplije, u drugom delu dana sa kišom

U četvrtak će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, pre podne su samo ponegde mogući kraći sunčani periodi. Poslepodne i uveče očekuje se jače naoblačenje sa kišom mestimično. U četvrtak će pre podne duvati uglavnom slab jugozapadni vetar, a poslepodne i uveče uglavnom umeren južni i jugozapadni, uveče je ponegde na udare moguć i kratkotrajno jak vetar.

Jutarnje temperature u četvrtak će se kretati između 1 i 4°C, a maksimalne dnevne od 9 do 11°C.

U petak uveče nova kiša i zahlađenje

U petak se očekuje pretežno do potpuno oblačno, ali uglavnom suvo i ponovo toplo vreme za ovo doba godine. Takvo vreme zadržaće se do večernjih časova, kada se očekuje novi hladni front sa kišom i padom temperatura. U petak će pre podne duvati umeren vetar južnih smerova, dok će poslepodne u Bačkoj doći do okretanja na severni smer, a u Sremu i Banatu vetar južnih smerova duvao bi sve do uveče. Uveče u svim predelima sa prolaskom fronta umeren severac.

Srednja brzina vetra u petak 8h - ARW
Srednja brzina vetra u petak 8h – ARW
Udari vetra u petak 8h - ARW
Udari vetra u petak 8h – ARW

Jutarnje temperature u petak bi se kretale između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 10 na severu do čak 15°C na jugu pokrajine.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!