Stižu vrućine, od četvrtka i do paklenih 35°C, uglavnom stabilno do kraja sedmice

Kukali smo svi tokom maja koji je bio hladniji od proseka i znatno kišovitiji od normale. Sada je došlo vreme da ponovo kukamo. Hladniji i nestabilan maj dolazi na naplatu – stižu vrućine kakve pre priliče julu ili avgustu, nego junu mesecu. Tokom predstojeće sedmice maksimalne temperature svakodnevno će biti iznad 30°C, a počevši od četvrtka pa do kraja nedelje u najtoplijem delu dana ponegde do paklenih 35°C. Tokom čitavog perioda biće uglavnom stabilno (izuzetak će biti Banat u ponedeljak i utorak), i štaviše pretežno sunčano vreme.

Podnošljivo do četvrtka

Tokom prva tri dana predstojeće sedmice očekuje se većinom pretežno sunčano, toplo i sparno vreme. Jedino će u Banatu u ponedeljak i utorak biti minimalnih uslova za lokalnu pojavu pljuskova i grmljavine u poslepodnevnim i večernjim časovima.

Izolovani lokalni pljuskovu mogući u Banatu (ARW)
Izolovani lokalni pljuskovu mogući u Banatu (ARW)

Tokom sva tri dana duvaće uglavnom jugoistočni vetar, u ponedeljak slab uz jačanje u večernjim časovima, a u utorak i sredu uglavnom umeren.

Maksimalne temperature u regionu u ponedeljak (ARW)
Maksimalne temperature u regionu u ponedeljak (ARW)

Minimalne temperature kretaće se između 17 i 19°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 30 do 32°C u ponedeljak i utorak, a u sredu i do 33°C.

Od četvrtka maksimalne temperature i do 35°C

Od četvrta će leto “ubaciti u petu brzinu”, pa će temperature biti u daljem porastu i znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Počevši od četvrtka ujutru na području Vojvodine treba očekivati i pojavu tropskih noći, što znači da će minimalne temperature biti više od 20°C.

Sve do nedelje 16. juna računa se na stabilno, pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Minimalne temperature kretaće se oko i malo iznad 20°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 33 do 35°C.

U četvrtak veoma toplo - do 35°C, u Beogradu i do 36°C (ARW)
U četvrtak veoma toplo – do 35°C, u Beogradu i do 36°C (ARW)

Postoji čak i mogućnost da će se u petak i subotu ponegde meriti i više od 35°C, ali o tome ćemo pisati naknadno.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *