Stižu vrućine, od četvrtka i do paklenih 35°C, uglavnom stabilno do kraja sedmice

Kukali smo svi tokom maja koji je bio hladniji od proseka i znatno kišovitiji od normale. Sada je došlo vreme da ponovo kukamo. Hladniji i nestabilan maj dolazi na naplatu – stižu vrućine kakve pre priliče julu ili avgustu, nego junu mesecu. Tokom predstojeće sedmice maksimalne temperature svakodnevno će biti iznad 30°C, a počevši od četvrtka pa do kraja nedelje u najtoplijem delu dana ponegde do paklenih 35°C. Tokom čitavog perioda biće uglavnom stabilno (izuzetak će biti Banat u ponedeljak i utorak), i štaviše pretežno sunčano vreme.

Podnošljivo do četvrtka

Tokom prva tri dana predstojeće sedmice očekuje se većinom pretežno sunčano, toplo i sparno vreme. Jedino će u Banatu u ponedeljak i utorak biti minimalnih uslova za lokalnu pojavu pljuskova i grmljavine u poslepodnevnim i večernjim časovima.

Izolovani lokalni pljuskovu mogući u Banatu (ARW)
Izolovani lokalni pljuskovu mogući u Banatu (ARW)

Tokom sva tri dana duvaće uglavnom jugoistočni vetar, u ponedeljak slab uz jačanje u večernjim časovima, a u utorak i sredu uglavnom umeren.

Maksimalne temperature u regionu u ponedeljak (ARW)
Maksimalne temperature u regionu u ponedeljak (ARW)

Minimalne temperature kretaće se između 17 i 19°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 30 do 32°C u ponedeljak i utorak, a u sredu i do 33°C.

Od četvrtka maksimalne temperature i do 35°C

Od četvrta će leto „ubaciti u petu brzinu“, pa će temperature biti u daljem porastu i znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Počevši od četvrtka ujutru na području Vojvodine treba očekivati i pojavu tropskih noći, što znači da će minimalne temperature biti više od 20°C.

Sve do nedelje 16. juna računa se na stabilno, pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Minimalne temperature kretaće se oko i malo iznad 20°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 33 do 35°C.

U četvrtak veoma toplo - do 35°C, u Beogradu i do 36°C (ARW)
U četvrtak veoma toplo – do 35°C, u Beogradu i do 36°C (ARW)

Postoji čak i mogućnost da će se u petak i subotu ponegde meriti i više od 35°C, ali o tome ćemo pisati naknadno.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!