Sneg, najhladnije jutro, pa otopljenje od srede

Baš kao što i sam naslov kaže, u nedelju nas uz najhladniji dan najpre očekuju povremene snežne padavine, da bi potom u ponedeljak usledilo najhladnije jutro tokom aktuelnog ledenog talasa. Hladnoća će početi da popušta već u utorak, ali značajniji priliv toplijeg vazduha na naše područje osetićemo od srede.

U nedelju će preovladavati oblačno vreme, povremeno sa snegom slabog i ređe umerenog intenziteta. Očekuje se da sutrašnjeg dana dođe do formiranja odnosno povećanja visine snežnog pokrivača za 2 do 4cm u proseku, međutim količina novog snega ponegde vrlo lako može da pređe i 5cm.

Snega će u nedelju biti u većem delu Vojvodine (WRF)

Jutarnje temperature kretaće se između -8 i -5°C, a maksimalne dnevne od -2 do -1°C. Duvaće uglavnom umeren, zapadni i severozapadni vetar.

U ponedeljak će preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa sunčanim periodima. Samo u večernjim časovima ponegde može biti slabog snega.

Ledeno jutro u ponedeljak (WRF)

Jutarnje temperature kretaće se između -10 i -7°C, a maksimalne dnevne od -2 do -1°C. U ponedeljak će duvati slab do umeren, zapadni i jugozapadni vetar.

Postepeno toplije od utorka

U utorak i sredu preovladavaće promenljivo oblačno vreme uz postepen porast temperatura. Tako utorak neće biti ledeni dan, odnosno maksimalne temperature će ući u blagi plus, uglavnom između 1 i 3°C u najtoplijem delu dana.

U sredu će maksimalne temperature već prelaziti 5°C, dok će od petka 22. januara čak izostajati i pojava jutarnjeg minusa odnosno mraza. Tokom većine ovih dana duvaće umeren vetar južnih smerova.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!