Sneg, najhladnije jutro, pa otopljenje od srede

Baš kao što i sam naslov kaže, u nedelju nas uz najhladniji dan najpre očekuju povremene snežne padavine, da bi potom u ponedeljak usledilo najhladnije jutro tokom aktuelnog ledenog talasa. Hladnoća će početi da popušta već u utorak, ali značajniji priliv toplijeg vazduha na naše područje osetićemo od srede.

U nedelju će preovladavati oblačno vreme, povremeno sa snegom slabog i ređe umerenog intenziteta. Očekuje se da sutrašnjeg dana dođe do formiranja odnosno povećanja visine snežnog pokrivača za 2 do 4cm u proseku, međutim količina novog snega ponegde vrlo lako može da pređe i 5cm.

Snega će u nedelju biti u većem delu Vojvodine (WRF)

Jutarnje temperature kretaće se između -8 i -5°C, a maksimalne dnevne od -2 do -1°C. Duvaće uglavnom umeren, zapadni i severozapadni vetar.

U ponedeljak će preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa sunčanim periodima. Samo u večernjim časovima ponegde može biti slabog snega.

Ledeno jutro u ponedeljak (WRF)

Jutarnje temperature kretaće se između -10 i -7°C, a maksimalne dnevne od -2 do -1°C. U ponedeljak će duvati slab do umeren, zapadni i jugozapadni vetar.

Postepeno toplije od utorka

U utorak i sredu preovladavaće promenljivo oblačno vreme uz postepen porast temperatura. Tako utorak neće biti ledeni dan, odnosno maksimalne temperature će ući u blagi plus, uglavnom između 1 i 3°C u najtoplijem delu dana.

U sredu će maksimalne temperature već prelaziti 5°C, dok će od petka 22. januara čak izostajati i pojava jutarnjeg minusa odnosno mraza. Tokom većine ovih dana duvaće umeren vetar južnih smerova.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 627

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *